Sibiul a intrat in acest an pe locul opt in topul Forbes al celor mai idilice orase din Europa, surclasand destinatii precum Roma si Deia din Majorca. In acelasi timp, Italia ramane singura tara a batranului continent cu doua orase in top zece: Roma si Gaiole in Chianti.

#1 Gaiole in Chianti, Italia

9 Motive pentru Luna de Miere la Roma

Gaiole in Chianti este situat in vestul Italiei, iar in 2007 avea o populatie de 2.591 locuitori, semn ca orasul, cunoscut odata ca important centru comercial, a devenit acum un spatiu linistit si relaxant.

O mica ferma din secolul XVII, situata pe dealurile din Chianti, va poate costa aproximativ 600.000 euro.

#2 Saint-Rémy-de-Provence, Franta

Odata orasul in carte locuia Vincent Van Gogh, Saint-Rémy-de-Provence, se afla la douazeci de kilometri de Avignon.

Remarcandu-se prin zone intinse cultivate cu vita de vie si spatii destinte plimbarilor in natura, conditiile de viata sunt printre cele mai bune in Europa.

Vara, temperaturile medii nu depasesc 20ºC, iar iarna, temperatura nu scade sub 2º C. Cu toate acestea, preturile caselor sunt destul de mari, un apartament cu trei dormitoare ajungand si la 425.000 euro.

#3 Copenhaga, Danemarca

Capitala Danemarcei este cunoscuta drept un important centru de business si stiinta al lumii, dar si pentru cafenelele si patiseriile cu produse delicioase.

Transportul in oras este extreme de bine sincronizat, iar pentru doritori sunt puse la dispozitie biciclete. Pretul unui apartament cu doua camere in Copenhaga se invarte in jurul sumei de 300.000 euro.

#4 Kefalonia, Grecia

Kefalonia este o insula greceasca, extrem de bogata in frumuseti naturale. Turismul reprezinta principala ramura a economiei, mai ales dupa ce ecranizarea romanului Captain Correlli's Mandolin, al lui Louis de Bernières, a fost filmat aici in anul 2001.

Standardul de viata este unul foarte ridicat in Kefalonia, unde populatia nu depaseste 37.000 de locuitori, iar temperatura medie anuala se situeaza in jurul valorii de 17ºC. Daca doriti sa va cumparati un apartament cu doua camere aici, asteptati-va la un pret de proximativ 220.000 euro.

Topul Forbes al celor mai idilice destinatii din Europa
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: