Setari Cookie-uri

Sibiu, in Topul Forbes al celor mai idilice destinatii din Europa

Sibiul a intrat in acest an pe locul opt in topul Forbes al celor mai idilice orase din Europa, surclasand destinatii precum Roma si Deia din Majorca. In acelasi timp, Italia ramane singura tara a batranului continent cu doua orase in top zece: Roma si Gaiole in Chianti.


#5 Ljubljana, Slovenia


Regina Marii Britanii a vizitat recent misterioasa capitala a Sloveniei, unde a primit un cadou special: un cal ce apartine celebrei rase Lipizzaner.

Ala Osmond, de la Exeter International, a numit Ljubljana “micul Paris”.
Situat la intersectia a trei “lumi”, latina, germana si slava, orasul reprezinta, fara indoiala un amestec fascinant de culturi.

Daca doriti sa locuiti in acest oras, este bine de stiut ca un apartament cu doua camere in centrul orasului poate fi cumparat in schimbul sumei de aproximativ 200.000 euro.

#6 Burford, Marea Britanie


Burford este un mic orasel, considerat a fi o “poarta” catre Cotswolds, o superba regiune muntoasa din sudul Marii Britanii.

De asemenea, numeroase celebritati precum Kate Moss, Kate Winslet sau membrii formatiei Radiohead si-au ales aceasta zona drept resedinta. Pretul mediu al caselor in aceasta zona este de 655.000 euro, fiind astfel cea mai scumpa regiune din acest top.

#7 Budapesta, Ungaria

In contrast cu micul oras Burford se afla Budapesta, capitala din inima Ungariei. Orasul se bucura de o istorie de invidiat si numeroase atractii turistice printre care se numara si a doua cale ferata subterana ca vechime din lume.

De aseemenea, preturile apartamentelor sunt destul de accesibile, o locuinta de 50 de metri patrati avand un pret ce nu depaseste 70.000 euro.

#8 Sibiu, Romania

Sibiul este un oras cu 160.000 de locuitori, foarte putin cunoscut in afara Romaniei. Situat in inima Transilvaniei, acesta reprezinta decorul sinistru in care se desfasoara actiunea celebrului film Dracula, al lui Bram Stoker.

In Romania, regiunea este recunoscuta atat pentru frumusetea peisajului carpatin, cat si datorita bogatei sale istorii.

De asemenea, in 2007, Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, iar apartamentele din oras se vand pentru sume mai mici de 50.000 euro.

sursa: Yourmoney
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.