Setari Cookie-uri

MADEIRA, paradisul exotic portughez

Facand parte dintr-un grup de insule portugheze din Atlantic, Madeira va surprinde prin terasele de un verde izbitor, ce coboara in trepte spre ocean. Peisajul se schimba, de la stanci abupte la serpentine inguste si cascade, de la pesteri vulcanice si sate pitoresti pana la peisaje care iti taie rasuflarea si plaje udate de ape limpezi. Nu degeaba i se spune insulei "Gradina plutitoare din Atlantic".

Pe insula gasiti lacase de cult cu o vechime de cateva sute de ani : Igreja de Sao Joao Evangelista (1624), Igreja de Sao Pedro (aproximativ 1600), Igreja Paroquial de Machico (aproximativ 1425 – 1499), Capela da Boa Viagem (1655), etc. Bisericile si capelele insulei inchid in ele dovezi ale trecutului Madeirei. Relicvele, tablourile si arhitectura merita sa fie vazute.

Nu puteti trece prin Madeira fara sa simtiti pulsul pietelor traditionale si centrelor comerciale de pe insula. Initial, pietele regionale fusesera construite pentru a vinde flori, insa astazi atat localnicii, cat si turistii gasesc aici tot ce le pofteste inima, de la produse de agricultura la haine, jucarii, muzica si multa, multa mancare. Incercati pietele din Porto Moniz, Santo da Serra sau Ponta Delgada.

Ce puteti vizita in Madeira?

Centrul de Arta Casa das Mudas - Acest centru de arta este situat in Calheta pe coasta de vest din Madeira si a fost infiintat pentru a sensibiliza publicul cu privire la arta in general si la arta moderna, in particular.

Pesterile Sao Vicente si Centrul de Vulcanism - Daca ajungeti pe coasta de nord a Madeirei, trebuie neaparat sa aveti in vedere cele doua situri de importanta majora atat din punct de vedere stiiintific, cat si educational.

Centrul de Stiinta Porto Moniz - Tot pe coasta de nord a Madeirei, veti gasi o atractie culturala si stiintifica foarte interesanta...

Piata Agricultorilor (Farmers" Market) - este un punct de referinta in viata si arhitectura orasului Funchal. Aceasta piata merita o vizita!

Madeira Story Center - Centrul este situat in partea veche a orasului Funchal, in apropierea telecabinelor care fac legatura intre Funchal si Monte. Centrul va ofera o privire de ansamblu asupra istoriei Madeirei intr-un tur de cca o ora si jumatate.

Quinta Monte Palace - Aici puteti admira Gradinile tropicale Monte Palace si Muzeul Monte Palace.

Parcul tematic Madeira - Madeira Theme Park este unicat in Portugalia. Este un centru de expozitie fatastic dedicat istoriei, stiintei si traditiilor arhipeleagului Madeira. Se intinde pe o suprafata de 145 000 metri patrati si este un loc care merita vazut 100%.

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.