Setari Cookie-uri

Nepal: mistic, retro si vibrant

Pentru ca ne aflam cumva intre vacante iar sezonul turistic nu a inceput inca dar planurile mocnesc in mintea fiecaruia ne-am gandit sa va prezentam o destinatie de relache mai mult decat putin captivanta. Astfel, pentru cei care vor sa cunoasca specificul unei civilizatii diferite, sa descopere salbaticia si exoticul in forme pure, o propunere potrivita ar fi Nepalul.

Arhitectura nepaleza a devenit o arta, care se inscrie in cultura tarii. Din acest punct de vedere exista 3 stiluri: stupa, pagoda si shikhara.
Locuitorii Nepalului au multe obiceiuri care ar putea parea ciudate sau greu de inteles, dar care trebuie respectate atat timp cat te afli aici. Multi dintre nepalezi vor ezita sa iti intinda mana in semn de salut, obiceiul fiind 'activ' aici de putin timp. Forma lor clasica de salut ramane impreunarea palmelor ca pentru rugaciune, gestul fiind numit Namaste.

Aici se mananca, de obicei, cu mana dreapta, iar furculita si cutitul sunt mai degraba inutile. Imbracamintea trebuie sa fie decenta si nu este permisa aplicarea conceptului “bust gol”. Utilizarea pantalonilor scurti este tolerata, insa recomandati sunt cei lungi. In public est interzisa “afectiunea” - se evita sarutarile, imbratisarile si chiar atingerea mainilor.

Peisajul unic al Nepalului are in centrul sau muntii. Cele mai inalte 14 varfuri ale lumii se gasesc aici. Locuitorii de la munte stiu ca merita ca macar o data in viata sa ajungi aici si sa te incumeti sa cuceresti unul dintre aceste varfuri. Insa pot fi gasite treasee cu gradee de dificultate variabile, care permit accesul tuturor categoriilor de turisti. Fie ca esti un alpinist ambitios, fie ca vrei doar sa faci trekking, aici este locul ideal pentru a trai experiente unice.
Nepalul poate oferi o varietate de atractii turistice care trebuie descoperite pas cu pas, de la o simpla plimbare pe strada, pana la vizitarea monumetelor si identificarea, atat cat se poate, cu stilul de viata al locuitorilor.
Poate pentru ca misticismul, splendoarea si acalmia caracterizeaza tinutul nepalez, viata de noapte de aici nu este tocmai cea mai activa din lume. Aceasta este mai accentuata in zonele turistice cele mai importante, mai ales in Kathmandu. Cu toate acestea, se pot gasi lucruri interesante de facut. Desi majoritatea restaurantelor au program doar pana la ora 10 p.m., mai multe baruri raman deschise pana aproape de dimineata...


Citeste si alte articole despre turism pe www.yuppy.ro
Noi iti recomandam:

1. Bangkok: exotic, enigmatic, socant

2. Pe urmele lui Che Guevara

3. Dublin by day, Temple Bar by night



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.