Setari Cookie-uri

Orasul lui Marte

Exista doua categorii de vacante. Cele care au ca scop odihna, distractia si relaxarea si cele care se dovedesc a fi experiente care iti schimba perceptia asupra lumii in care traiesti. Diversitatea, "altfelul" socheaza mereu, iar turistii in cautare de noi lumi nu ezita sa calatoreasca pentru a descoperi. Cairo, capitala Egiptului, este cu siguranta unul dintre orasele - obiectiv care, odata vizitate, iti schimba perceptia asupra contemporanului.

Foarte aproape de Cairo se afla platoul Giza, cu cele trei piramide si marele Sfinx. Culmea este ca, in antichitate, ele au fost construite departe de orice asezare omeneasca. Astazi, datorita extinderii fara precedent a orasului, piramidele fac parte din suburbia Giza. In scurt timp, probabil, vor deveni parte a centrului orasului...

Viziteaza neaparat Piramida lui Keops, una dintre minunile lumii antice. Poti vizita si celelalte piramide, care sunt la o zi distanta sud de Giza, la Saqqara si Dashur. Acestea din urma sunt mai putin frecventate de turisti, asa ca te poti bucura de o vizita mai linistita. Exista in Cairo o colectie exceptionala de monumente musulmane din diferite epoci si in diferite stiluri arhitecturale. Gaseste timp pentru a vizita macar doua moschei - orasul are peste o duzina, cele mai interesante fiind Moscheile Ibn Tulun, Al-Azhar, Sultan Hasan si Muhammad Ali. Sunt stralucite exemple de arta si arhitectura islamica, constituind o oglinda fidela a dezvoltarii orasului si importanta Islamului in viata Egiptului modern. Nu ar trebui ratata nici Citadela. Situata pe un deal, aceasta adaposteste cateva muzee si monumente, oferind de asemenea si o superba panorama a metropolei.
Cartierul Copt din Orasul Vechi este o experienta deosebita fata de restul orasului. Unele dintre cele mai vechi cladiri din Cairo se gasesc aici, inclusiv cateva biserici, precum Al-Muallaqa sau Biserica Sf. Gheorghe. Muzeul Copt merita de asemenea o vizita. Pentru o excelenta colectie de arta decorativa, viziteaza Muzeul Islamic de Arta, Casa Gayer-Anderson si Muzeul Mohammed Mahmoud Khalil. Pentru o privire de ansamblu asupra Egiptului regal, viziteaza Palatul Manial sau Palatul Abdin.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.