Setari Cookie-uri

Orasul lui Marte

Exista doua categorii de vacante. Cele care au ca scop odihna, distractia si relaxarea si cele care se dovedesc a fi experiente care iti schimba perceptia asupra lumii in care traiesti. Diversitatea, "altfelul" socheaza mereu, iar turistii in cautare de noi lumi nu ezita sa calatoreasca pentru a descoperi. Cairo, capitala Egiptului, este cu siguranta unul dintre orasele - obiectiv care, odata vizitate, iti schimba perceptia asupra contemporanului.

Principalele atractii:

Muzeul de Egiptologie - este probabil obiectivul principal al Capitalei. Gazduieste cea mai mare colectie de obiecte apartinand Egiptului antic. Muzeul a fost deschis in anul 1902 si cuprinde peste 120.000 de exponate, multe dintre ele nefiind insa expuse din cauza deficitului de spatiu. Pentru a vizita muzeul cu adevarat, trebuie sa ii aloci cel putin doua zile.
Khan El-Khalili este cea mai distractiva parte a orasului fiind principala zona de shopping.
Turnul din Cairo - turnul Tv, are o inaltime de 187 de metri si este cu 43 de metri mai inalt ca Marea Piramida de la Giza.
Alte atractii sunt: Piramida Bent, Sinagoga Chaar-Hachamaim, Citadela, Muzeul Copt, Muzeul Gayer-Anderson, Sfinxul, Biserica Suspendata, Piramida Khafre, Piramida Khufu, Mereruka's Mastaba, Moscheea Sultanului Hassan, Moscheea Ibn Tulun, Muzeul de Arta Islamica, Piramida de Nord, Niankhkhnum and Khnumhotep's Mastaba, Qa'a of Muhhib al-Din, Piramida lui Step.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.