De ce? Pentru ca Slovenia, chiar daca este mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic are foarte mult potential. Nu este promovata inca pe plan mondial ceea ce determina preturile foarte mici ale pachetelor turistice. Slovenia inseamna schi, castele, sporturi extreme, arhitectura medievala, paduri, munti, peisaje spectaculoase si multa, foarte multa ospitalitate. Slovenia inseamna traditie, inovatie, investitii majore in segmentul turistic, orientare catre client, relaxare si preturi mici.

Cu o populatie cat a cea a Bucurestiului (putin peste doua milioane de locuitori) Slovenia este una dintre cele mai mici tari europene. Situata in Europa Centrala, aceasta destinatie relativ noua din punct de vedere turistic se bucura de un relief extraordinar. Nordul este in totalitate al Alpilor in vreme ce la sud exista o granita naturala cu Marea Adriatica, un tarm fermecator de aproximativ 50 de kilometri lungime.

Este o tara acoperita de paduri (a treia ca suprafata impadurita din Europa dupa Finlanda si Suedia), cu o zestre speologica de talie internationala - foarte multe pesteri si peisaje subternae aflate pe lista Patrimoniului Natural Unesco.
Slovenia se distinge prin facilitatile oferite turistului precum si prin posbilitatea practicarii unei multitudini de sporturi mai mult sau mai putin extreme: schi, snoawboard, acrobatii alpine, parasutism, parapanta, zbor cu balonul, sporturi acvatice, golf, echitatie si multe altele. De asemenea, podgoriile din aceste locuri sunt renumite in intrega Europa datorita vechimii lor (peste 400 de ani) si a soiurilor alese.

Nordul, Alpii si sporturile extreme

Cea mai mare parte din nordul Sloveniei este cuprinsa de Parcul National Triglav marginit de raurile Soca si Sava. Parcul se intinde pe o suprafata de 83.000 de hectare si cuprinde o suita de varfuri, lacuri glaciare, rauri, vai, plante si animale protejate de lege. Slovenia este, conform unor surse, patria in care s-a nascut schiul. Alpii Iulieni sunt vestiti pentru peisajele de o frumusete fascinanta iar statiunile slovene Bovec, Kobarid Tolmin, Gora sau Bohinj sunt la fel de frumoase ca statiunile Austriei sau cele ale Italiei dar au marele avantaj al preturilor accesibile.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: