Setari Cookie-uri

Slovenia - lasa-te surprins!

De ce? Pentru ca Slovenia, chiar daca este mai putin cunoscuta din punct de vedere turistic are foarte mult potential. Nu este promovata inca pe plan mondial ceea ce determina preturile foarte mici ale pachetelor turistice. Slovenia inseamna schi, castele, sporturi extreme, arhitectura medievala, paduri, munti, peisaje spectaculoase si multa, foarte multa ospitalitate. Slovenia inseamna traditie, inovatie, investitii majore in segmentul turistic, orientare catre client, relaxare si preturi mici.

Din punct de vedere strict turistic Slovenia sta foarte bine. Cu o suprafata totala de doar 20.000 de kilometri patrati si cu o istorie de stat independent care nu numara mai mult de 16 ani (de la divortul de Iugoslavia din 1991) Slovenia reuseste totusi sa castige bani din turism in ciuda pozitiei relativ anonime pe harta destinatiilor lumii. Investitiile in infrastructura turistica au fost majorate substantial mai ales in ultimii ani. Astfel, partiile din Alpii sloveni sunt bine intretinute si deservite de multe mijloace de transport pe cablu. Un sejur de sapte zile in Bovec -renumita statiune de schi - la un hotel de trei stele, cu demipensiune si cu o multime de facilitati va va costa in perioada Revelionului 400 de euro. Mai multe detalii despre aceasta oferta aici.

* Mai multe detalii referitoare la statiunile montane din Slovenia precum si informatii despre lungimea si dificultatea partiilor gasiti aici

Ljubljana a devenit in ultimul deceniu unul dintre cele mai cochete centre culturale ale Europei. Arhitectura acestui oras vechi de 900 de ani are puternice influente austriece, ramasite baroce precum si cladiri sau monumente construite in stil renascentist. Cu o populatie destul de mica (putin peste 300.000 de locuitori), Ljubljana pastreaza farmecul unui oras mic dar are din punct de vedere turistic avantajele unei metropole. Un Revelion in capitala Sloveniei este mai mult decat accesibil daca alegeti sa va petreceti cateva nopti la unul dintre hostelurile sau motelurile capitalei. La un hotel de patru stele din centrul orasului tariful este pe masura - aproximativ 90 de euro pe noapte la un hotel de patru stele. Mai multe detalii aici.









Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.