Setari Cookie-uri

Cipru - Insula Afroditei

Aceasta insula, care a devenit una dintre cele mai populare destinatii ale deceniului, se afla intre trei continente - Asia, Africa si Europa dar si la confluenta unor civilizatii total diferite. Daca adaugati o istorie captivanta ce cuprinde stapaniri ale egiptenilor, persilor, romanilor, bizantinilor, cruciatilor si englezilor, precum si un cadru natural superb aveti un produs turistic perfect. Cipru, este de asemenea vestit pentru o clima deosebit de blanda - peste 90% din zilele anului sunt insorite. Iata, prin urmare, o destinatie recomandata pentru toate anotimpurile.

Larnaca este una dintre cele mai populare destinatii ale Ciprului. Cel mai mare port de pe coasta de sud est a insulei este, spun unii, cea mai potrivita destinatie pentru a intelege care sunt atributele ce fac din Cipru unul dintre cele mai vizitate locuri din spatiul mediteranean. Aici se afla o multime de plaje cu nisip alb iar apa azurie a marii se mentine calda pe tot parcursul anului. Muzeul Medieval, Muzeul de Arheologie, Biserica Sfantul Lazar sau Moscheea Hala Sultan Tekesi sunt doar cateva dintre “punctele fierbinti” ale orasului.

Limassol, al doilea oras ca marime al Ciprului se afla situat pe coasta sudica a insulei si reprezinta una dintre cele mai
cerute destinatii ale tarii. Este construit in Golful Akrotiri intre orasele antice Amathus si Kourion. A devenit in ultimii ani o statiune cosmopolita care imbina luxul hotelurilor moderne cu ruinele si cetatile antice aflate in imediata vecinatate. Printre atractiile statiunii se numara un fort construit in secolul al XIV-lea pe locul unei vechi fortarete bizantine, unde se presupune ca s-ar fi casatorit, in 1191, Richard Inima de Leu si Berengaria de Navarre. Aici se afla in prezent un Muzeul Medieval Cipriot, unde sunt expuse armuri si diverse obiecte din perioada respectiva. Ca un plus, se spune ca locuitorii din Limassol sunt cei mai prietenosi si mai comunicativi de pe insula.

Sejururi si oferte

O minivacanta in Cipru va va costa in jur de 350 de euro de persoana. In oferta agentiei CMB Travel este inclusa cazarea pentru trei nopti la un hotel de patru stele, micul dejun precum si transportul cu avionul dus-intors. Mai multe detalii despre aceasta oferta aici.
Preturile la hotelurile din Limassol nu sunt foarte mari. Astfel, la un hotel de 3 stele plus veti plati in aceasta perioada 37 de euro locul intr-o camera dubla, pe noapte. La un hotel de cinci stele veti scoate din buzunar aproximativ 50 de euro pe noapte. Mai multe informatii si oferte ale unor hoteluri din Limassol gasiti aici.







Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.