Setari Cookie-uri

Majestatea sa, Londra! - I -

Exista doua feluri de destinatii turistice. Cele care chiar sunt ceea ce par la prima vedere si, cele care trebuie descoperite in profunzime, cele care te surprind, cele care contrazic toate zvonurile si aparentele prin complexitatea lor. Londra, in special, si Anglia, in general, nu sunt destinatii "de suprafata". Nu este recomandat sa petreceti in capitala Marii Britanii doar cateva zile. Nu veti afla nimic. Daca veti avea insa rabdare - caci entuziasmul va va in continuu alimentat - Londra se va lasa descoperita si veti afla ca aceasta metropola ascunde o multime de surprize. Nu degeaba, Majestatea Sa este cel mai vizitat oras de pe mapamond!

Exista doua feluri de destinatii turistice. Cele care chiar sunt ceea ce par la prima vedere si, cele care trebuie descoperite in profunzime, cele care te surprind, cele care contrazic toate zvonurile si aparentele prin complexitatea lor. Londra, in special, si Anglia, in general, nu sunt destinatii “de suprafata”. Nu este recomandat sa petreceti in capitala Marii Britanii doar cateva zile. Nu veti afla nimic. Daca veti avea insa rabdare - caci entuziasmul va va in continuu alimentat - Londra se va lasa descoperita si veti afla ca aceasta metropola ascunde o multime de surprize. Nu degeaba, Majestatea Sa este cel mai vizitat oras de pe mapamond!

Este greu sa cuprinzi Londra in cateva randuri. Cine a fost acolo stie exact la ce ma refer. Pentru inceput, putem spune ca acest megapolis - capitala a Regatului Marii Britanii si a Irlandei de Nord - le are pe toate. Din punct de vedere turistic este poate cea mai completa destinatie a lumii. Cultura, distractie, shopping, aventura - toate la un loc, intr-o aglomerare urbana de peste 7 milioane de locuitori.

Cosmopolit, ametitor, socant si energizant

Se spune ca daca ai obosit in Londra ai obosit sa traiesti. Nimic mai adevarat. Primele zile londoneze sunt, pentru turistul obisnuit, ametitoare, confuze si pline de esente tari. In cap ti se aduna o multime de imagini si sute, mii de informatii noi incearca sa-si gaseasca un loc iar mai apoi o logica. Vezi taxiurile negre si retro, cabinele telefonice colorate in rosu aprins, autobuzele suspendate si valurile de turisti si iti dai seama ca le stiai din povestiri pe toate.
Nu stiai insa ca Londra nu are nimic de-a face cu mentalitatea conservatoare, stricta si limitata. Si nici cu ploaia. Daca te asteptai sa gasesti un oras populat doar de “ladys” trecute de prima tinerete, cu umbrele si ochelari pentru ceata, te-ai inselat amarnic. Londra primeste precipitatii cu o valoare de 600 mm anual - mai putin decat Roma sau Sydeny, iar futurismul, libertatea si lipsa de prejudecati si-au facut “casa” in metropola Angliei.

Sfaturi si atractii

Sfatul 1: nu va asteptati sa aflati ceva printr-o vizita de curtoazie care insumeaza cateva zile. Londra este o lume stratificata pe mai multe nivele. Nivelul superficial poate fi atins intr-o saptamana. Dar daca vrei sa te numeri printre cei care au gustat farmecul acestui oras ar fi bine sa-ti permiti macar zece, doisprezece zile de colindat. Noi iti garantam ca nu te vei plictisi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.