Setari Cookie-uri

Majestatea sa, Londra! - I -

Exista doua feluri de destinatii turistice. Cele care chiar sunt ceea ce par la prima vedere si, cele care trebuie descoperite in profunzime, cele care te surprind, cele care contrazic toate zvonurile si aparentele prin complexitatea lor. Londra, in special, si Anglia, in general, nu sunt destinatii "de suprafata". Nu este recomandat sa petreceti in capitala Marii Britanii doar cateva zile. Nu veti afla nimic. Daca veti avea insa rabdare - caci entuziasmul va va in continuu alimentat - Londra se va lasa descoperita si veti afla ca aceasta metropola ascunde o multime de surprize. Nu degeaba, Majestatea Sa este cel mai vizitat oras de pe mapamond!

Poti incepe prin vizitarea celor mai importante obiective turistice cunoscute.
Sunt 240 de muzee in Londra deci trebuie sa stii ca nu le vei putea vizita pe toate. Merita insa sa pierzi cateva ore castigand multa viziune la Muzeul Madame Tussaud, unde sunt expuse sute de statui din ceara - incredibil de reusite - ale unor personalitati din intreaga lume. Daca vrei sa imortalizezi nemiscarea, accesul cu aparatul de fotografiat te va costa 16 lire. Daca tot ai ajuns aici si vrei sa faci o mica economie iti poti achizitiona un bilet comun care te va coste 32 de lire sterline dar care iti va asigura accesul atat in Muzeu cat si intr-una dintre transparentele cabine ale London's Eye.

Si este absolut interzis sa vizitezi Londra fara a o admira din aceasta roata enorma care, inca de la constructia sa - in anul 2000 - a devenit unul dintre cele mai puternice simboluri londoneze. Cu doar cateva lire vei avea parte de o calatorie spatiala intr-una dintre capsulele speciale cu o capacitate de cca. 25 de persoane. Vei fi ridicat la o altitudine de140 de metri... si vei face multe, multe fotografii cu care te vei lauda mai tarziu caci de nicaieri altundeva Londra nu e mai frumoasa decat de aici.

Este inutil sa spunem ca nu poti pleca din Londra fara a vizita Buckingham Palace care, fiind situat exact in mijlocul orasului, reprezinta un bun punct de plecare in periplul londonez. Palatul regal a fost construit in anul 1703 dar extins cateva decenii mai tarziu de catre George al III-lea - in anul 1761. Cladirea monument are nu mai putin de 600 de camere si a devenit resedinta regala in anul 1837 cand regina Victoria s-a mutat aici. Tot ea a fost cea care a introdus obiceiul arborarii steagului pe unul dintre turnurile cladirii pentru a anunta ca regele sau regina se afla in capitala.


Va urma








Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.