Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Statisticile spun totul: Tokyo este una dintre cele mai vizitate capitale ale lumii cu 30 de milioane de turisti pe an. Capitala Japoniei are cea mai mare zona metropolitana a lumii, gazduieste 2000 de temple, 160.000 de restaurante si 600 de cinematografe. Este aglomerata, traditionala, ultramoderna, accesibila, scumpa, turistica, grabita si zambitoare. Este o lume a afacerilor, a luxului, a turistilor, a credintei, a traditiei, culturii si istoriei. Este o alta lume.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Tot ce inseamna Asia reprezinta inca un mister pentru europeni. Si nu ne referim aici la spatiul geografic, la cultura sau istorie. Ci, la un mod de viata, la perceptie si constiinta. James Clavell, romancierul care a petrecut cativa ani captiv in inchisorile din Changi pentru a scrie apoi romanul cu acelasi nume – Changi - sau Shogun, Tai-Pan si Nobila Casa a reusit sa suprinda perfect insusirile poporului nipon asa cum se dezvaluiau ele in secolele trecute. Prezentul arata altfel, dar raman misterele acestor insule care fascineaza inca turistul european.

Japonia sau Tokyo sunt destinatii mistice datorita oamenilor care le populeaza. Japonezii zambesc, traiesc linistit, persevereaza, muncesc si acorda atentie fiecarui detaliu si fiecarei clipe. Stiu ce rol ocupa in lume, stiu cum sa fie fericiti iar disciplina simpla a vietii este prima lor natura. De aceea capitala lor este contrastanta, fascinanta, calda si totusi extrem de ordonata dincolo de aparenta de haos. De aceea “experienta Japonia” este pentru orice turist mai intai de toate, o lectie de viata.

Atractii si recomandari

Este greu de spus de unde ar trebui inceputa vizitarea acestei capitale. Recomandarea noastra este sa incepeti cu inceputul, fie el macar cel cronologic si anume:

Castelul Edo care, construit in 1457 a fost pentru mult timp centrul puterii politice dar si resedinta a shogunilor Tokugawa. Astazi el este in continuare resedinta imperiala si reprezinta centrul – macar simbolic – al capitalei nipone. Constructia se afla in apropierea coastei oceanului si este inconjurata de canale de apa, ziduri bine consolidate dar si gradini interioare care pot fi vizitate de turisti – pe gratis.

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: