Setari Cookie-uri

Planeta Tokyo - II -

Statisticile spun totul: Tokyo este una dintre cele mai vizitate capitale ale lumii cu 30 de milioane de turisti pe an. Capitala Japoniei are cea mai mare zona metropolitana a lumii, gazduieste 2000 de temple, 160.000 de restaurante si 600 de cinematografe. Este aglomerata, traditionala, ultramoderna, accesibila, scumpa, turistica, grabita si zambitoare. Este o lume a afacerilor, a luxului, a turistilor, a credintei, a traditiei, culturii si istoriei. Este o alta lume.

Daca ar fi sa facem un top al locurilor care trebuie neaparat vizitate in Tokyo clasamentul ar include cu siguranta urmatoarele obiective:

Turnul Tokyo

Este cea mai impunatoare constructie a orasului. Turnul televiziunii este mai inalt decat turnul Eiffel datorita celor 333 de metri pe care ii masoara de la baza pana in varf. A fost construit in anul 1958 si are doua platforme special destinate turistilor cu aparate de fotografiat sau cu o memorie vizuala buna. Privelistea pe care o puteti vedea de aici este cu adevarat naucitoare.

Tokyo Disneyland

Tokyo Disneyland este cel mai vizitat parc de distractii din lume dar si primul Disney construit in afara Statelor Unite ale Americii. Imensul parc de distractii include trei sectoare diferite: Taramul Aventurii, cel al Fanteziei si cel al Viitorului. De asemenea, parcul de distractii este completat de un alt parc tematic: Tokyo DisneySea Park care combina lacurile artificiale cu insulele misterioase si cu o multime de povesti sau aventuri inedite. Un bilet de intrare valabil pentru o zi in parc costa 5800 de yeni pentru un adult – peste 18 ani – iar pentru copiii mai mari de 12 ani parintii vor plati 5000 de yeni (aproximativ 32 de euro)

Muzeul National Tokyo

Istoria, arta si cultura Japoniei se afla in cele trei cladiri ale muzeul national din Tokyo. Complexul gazduieste lucrari sau obiecte cu o vechime de milenii care ilustreaza istoria Asiei in general si a Japoniei in special. Tezaurele principalelor familii imperiale se afla aici iar multimea si diversitatea galeriilor va va fascina. In interiorul complexului muzeal se afla restaurante, cafenele precum si magazine de suveniruri. Biletul de intrare costa 600 de yeni pentru adulti.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.