Cu cei 2.586 de kilometri patrati acest mic stat este adesea comparat cu o fermecatoare opera de arta. Aceasta tara in miniatura - una dintre cele mai mici de pe continent - reuseste sa stranga pe teritoriul ei arhitectura, traditiile si influentele cele mai pregnante din intreg spatiul european. Dar Luxemburg-ul – atat statul, cat si capitala cu acelasi nume - atrage anual sute de mii de turisti si datorita esentei europene traduse prin rolul de centru juridic si financiar al Uniunii. Capitala acestui mare Ducat este, alaturi de Strasbourg – capitala legislativa si Bruxelles – capitala administrativa, una dintre cele trei capitale ale Europei.

Cum sa vizitezi Europa de trei ori mai ieftin

Si in cazul Luxemburg-ului trecutul bogat in evenimente se traduce printr-un turism extrem de bine dezvoltat. Istoria marelui Ducat incepe in secolul al X-lea cand aici se construieste o fortificatie care, in deceniile urmatoare, devine centrul unui mic comitat cu un mare potential de dezvoltare. Abia in 1867 prin Tratatul de la Londra, Ducatului i se recunoaste autonomia. Pana in acel moment insa, mica provincie a Beneluxului este atacata, condusa sau ocupata de austreici, englezi, francezi, olandezi, prusaci si, in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, de germanii nazisti. Istoria recenta a Luxemburg-ului este insa incredibila pentru potentialul aparent scazut al acestei fasii de pamant fara prea multe resurse si cu o populatie destul de mica: in 1946 Luxemburgul devine membru fondator al NATO si ONU iar in 1957 acest stat este unul dintre cele 6 fondatoare ale Uniunii Europene. Astazi Luxemburg este unul dintre cele mai bogate si dezvoltate state ale lumii avand cel mai mare PIB pe cap de locuitor(conform ultimelor statistici).

Luxemburg-ul turistic

Fie ca ne referim la Luxemburg – capitala sau Luxemburg – statul, vorbim despre un turism bine dezvoltat, bine organizat si, din fericire pentru orice turist, extrem de diversificat.

Orasul Luxemburg este o mica bijuterie arhitecturala impartita in 24 de cartiere dintre care opt au o importanta turistica majora.

Cati bani iti trebuie pentru vacanta de vara?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: