Setari Cookie-uri

Luxemburg, distinsul Ducat liliputan

Cu cei 2.586 de kilometri patrati acest mic stat este adesea comparat cu o fermecatoare opera de arta. Aceasta tara in miniatura - una dintre cele mai mici de pe continent - reuseste sa stranga pe teritoriul ei arhitectura, traditiile si influentele cele mai pregnante din intreg spatiul european. Dar Luxemburg-ul – atat statul, cat si capitala cu acelasi nume - atrage anual sute de mii de turisti si datorita esentei europene traduse prin rolul de centru juridic si financiar al Uniunii. Capitala acestui mare Ducat este, alaturi de Strasbourg – capitala legislativa si Bruxelles – capitala administrativa, una dintre cele trei capitale ale Europei.

Aceasta capitala europeana, construita in jurul Castelului Luxemburg, este mai intai de toate cocheta, linistita si foarte bine organizata. Cafenelele de la colt de strada, terasele din piatete sau magazinele cu specific sunt locatii fermecatore, extrem de des intalnite in acest oras, discret dar extrem de fermecator. Cele mai turistice zone ale orasului sunt Orasul Vechi – aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si Orasul de Jos care este construit in trepte pe valea raului Alzete.
Cartiere precum Government District, Bank District sau Kirchberg nu reprezinta, ca primele doua, destinatii cultural istorice dar reusesc sa atraga mii de turisti datorita importantei financiare, administrative si comerciale pe care o au. Astfel Kirchberg este centrul administratiei europene in timp ce in cartierul Pedestrian Precinct se afla Grand-Rue cea mai populara, cosmopolita si in voga strada “de shopping” a Ducatului.

Printre atractiile capitalei luxemburgheze trebuie mentionata si Catedrala Notre Dame, o cladire ridicata in impresionantul stil gotic in secolul al XVII-lea. Muzeul National de Arta si Istorie precum si Castelul Grand Ducal – ambele aflate in partea veche a orasului reprezinta de asemenea obiective turistice obligatorii.

Marele Ducat al Luxemburgului este o tara incarcata de farmec si traditii. Avantajul unei tari mici este ca poate fi vizitata in putin timp. Astfel, daca ai ajuns in Capitala ar fi pacat sa parasesti aceste pamanturi fara sa vizitezi unul dintre satele sau micile localitati ale tarii.

Nu trebuie sa ratezi vizitarea unuia dintre cele mai frumoase Castele ale Europei: celebrul Chateau de Bourscheid care reprezinta o opera a arhitecturii medievale. Castelul, aflat deasupra raului Sure are o priveliste incantantatore fiind practic cocotat la 150 de metri deasupra unei raului care creaza, prin cursul sau, un efect vizual extrem de interesant.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.