Setari Cookie-uri

Ispitele Amsterdamului

Daca esti turist dornic sa cumperi libertate, atunci nu trebuie sa ceri indicatii. Mirosul puternic de natura emanat de coffee shop-uri il izbeste chiar si pe cel neexperimentat.

Daca esti turist dornic sa cumperi libertate, atunci nu trebuie sa ceri indicatii. Mirosul puternic de natura emanat de coffee shop-uri il izbeste chiar si pe cel neexperimentat.

Le poti gasi oriunde, mai ales in zonele mai populate sau in zone unde nu te-ai astepta: sub sediul politiei…

Acolo se afla cel mai mare si mai vechi dintre toate: The Bulldog care se lauda cu o istorie de 3 decenii. Nu te astepta sa gasesti marfa expusa pentru vazut si mirosit. Totul este bine ascuns si nu de ochii oficialitatilor.

Sunt luate toate masurile pentru a ii proteja si pe consumatorii care nu doresc senzatii tari. Oferta este variata, dar pentru clientii pretentiosi s-a inventat The Cannabis Cup.

Faimosul district Rosu prinde viata seara. Cele mai multe vitrine se gasesc in jurul celei mai vechi catedrale din Amsterdam, Oude Kerk - incredibil, nu? In timp ce hoinaresti pe stradute poti fi acostat de diversi indivizi dubiosi dornici sa iti ofere pastiulete cu placere. Ceea ce fac ei este ilegal.

Marijuana si hasisul, singurele droguri legale in Olanda si nu pot fi procurate decat din coffee shop-uri. Ceea ce mi se pare mie interesant este ca politia patruleaza foarte mult seara si, cu toate acestea, "vanzatorii" isi vad linistiti de treaba.

Revenind la fete… eu am avut nenorocul de a fi pornit in vizite cam tarziu, asa ca banuiesc ca tot ce merita a fi admirat disparuse pe dupa perdeluta rosie pentru a satisface un client generos. Ramasesera doar cele cu forme. Si ce forme, sau mai bine zis cate forme! Nu am nimic impotriva unei burtici sexy, dar parca nu as plati pentru o tipa la care nu pot face distinctia intre sani si cei trei colaci de salvare.

Nu stiu cum o fi sa stai in spatele unui geam, pe scaun, aproape dezbracat(a) si sa astepti sa te viziteze cineva. Apoi, sa tragi perdeluta si sa intri la munca. Eu m-am simtit ciudat gandindu-ma ca la un metru de mine, in spatele unei perdelute rosii, cineva se ofera cu usurinta. Parca ai fi inconjurat, baricadat de sex si bani. Ceea ce nu-i rau pana la urma, dar in momentul respectiv nu m-am simtit foarte confortabil.

Ce poti face ziua, totusi? Poti sa vizitezi diverse muzee. Amsterdam le are pe toate: Van Gogh, Rembrandt pentru admiratorii artei. Tururi printre diamante pentru doamne si domnisoare. Muzeul Nemo pentru copii, casa lui Anne Frank pentru evrei sau diverse alte natii si muzeul sexului si al torturii pentru curiosi. Si sa nu uitam de Madame Tussauds pentru cei ce doresc sa fie mai aproape de staruri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.