Setari Cookie-uri

Fermecator si decadent: Rio de Janeiro

Cand spui Rio, te gandesti la plajele fierbinti si Copacabana, la frenezia urbana in ritm de samba si celebrul Carnaval de la Rio care a plasat Brazilia pe lista celor mai decadente si exotice experiente turistice.

Cand spui Rio, te gandesti la plajele fierbinti si Copacabana, la frenezia urbana in ritm de samba si celebrul Carnaval de la Rio care a plasat Brazilia pe lista celor mai decadente si exotice experiente turistice.

Insoritul Rio este, insa, mai mult decat soare, distractie si carnaval. Peisajul urban se completeaza fermecator cu imaginea dramatica a muntilor si insulelor stancoase, imbinarea arhitecturala moderna si cosmopolismul noptilor petrecute de la Leblon la Lapa, incluzand mult aclamatul Fasano Hotel Rio de Janeiro, purtand semnatura designer-ului Philippe Starck.

Rio este orasul vedeta al celebritatilor fascinate de viata tumultoasa urbana, dar in fond ramane o destinatie casual, confortabila, atat pentru localnici, cat si pentru turistii in cautare de exotism. Numeroasele chioscuri, baruri, pub-uri si festivaluri muzicale atrag anual un numar impresionant de turisti.

Scurt istoric

De ce Rio de Janeiro? Denumirea se traduce prin "Rau de Ianuarie", deoarece golful in care este situat Rio de Janeiro (Golful Guanabara) a fost descoperit de europeni pe 1 ianuarie, 1502, prin exploratorul portughez Gaspar de Lemos. Acesta l-a numit "Rio" pentru ca a estimate locatia ca pe o gura de rau ,mai degraba decat un golf. Orasul a fost fondat mult mai tarziu, la 1 martie 1565, in onoarea regelui Sebastian I al Portugaliei, fiind denumit Sfantul Sebastian Rio de Janeiro.

Rio de Janeiro a fost capitala Braziliei din 1764 pana in 1960, cand guvernul a fost transferat la Brasilia. Totusi, Rio ramane unul dintre cele mai importante orase din tara, al doilea cel mai mare dupa Sao Paulo.

Trebuie neaparat sa vedeti…

Lapa: Districtul central inspira o viata de noapte excelenta, codimentata de muzica live oferita de Rio Scenarium si Cairoca de Gema.

Ipanema: Cunoscut ca cel mai stilat district al orasului, este locul ideal pentru shopping, clubbing si alte activitati recreative mai diverse decat oferta Leblon-ului. Fie ca va lasati absorbiti de multimea frenetica de pe strazile mult mai sigure decat ale Copacabanei, sau ca preferati sa va relaxati pe plajele superbe, Ipanema va avea intotdeauna aerul unei vacante sofisticate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.