Setari Cookie-uri

Fermecator si decadent: Rio de Janeiro

Cand spui Rio, te gandesti la plajele fierbinti si Copacabana, la frenezia urbana in ritm de samba si celebrul Carnaval de la Rio care a plasat Brazilia pe lista celor mai decadente si exotice experiente turistice.

Barraca do Pepe: Cunoscut ca cel mai fierbinte punct de pe nisipurile fermecatorului Rio, este unul din numeroasele locuri unde poti savura o masa delicioasa si un cocktail perfect, simtindu-te in acelasi timp chic si sexy.

Daca tot am vorbit despre Ipanema si mese delicioase, va dezvaluim un secret pe care sigur nu il stiti: decadentele churrascos, unde se pot servi delicioasele fripturi si gratare braziliene, cea mai cunoscuta fiind Pichana, specialitatea casei Garota de Ipanema, unde compozitorul Antonio Carlos Jobim a scris hit-ul anilor ‘60, "The Girl from Ipanema".

Prainha: Micuta plaja este adorata de surferi si de cunoscatori. Salbatica si ascunsa privirilor, Prainha dezvaluie un peisaj absolut incantator, in sudul orasului Rio.

Jardim Botanico: Desi ocolita de turistii in cautare de plaje si alte atractii, gradina botanica din Rio trebuie vizitata macar pentru frumusetea sculpturilor, fantanilor si a speciilor rare de plante din Amazon.

Corcovado (Christ the Redeemer): Statuia reprezentandu-l pe Iisus Mantuitorul cu bratele larg deschise este simbolul orasului Rio si cea mai vizitata atractie turistica. Atrage anual milioane de turisti care vor sa priveasca panorama citadelei si, de ce nu, sa asiste la evenimentele happy-hours, cu muzica live care se propaga din amfiteatrul construit pe muntele Corcovado, in timp ce apusul ofera o priveliste de neuitat.

O vacanta de neuitat in Rio poate include si un tratament cu adevarat regesc pentru cei care isi permit. O evadare cu iahtul la sud de Rio, in minunatul arhipeleag Angra dos Reis, garanteaza petreceri private exclusiviste. Plecarea se face din Marina da Gloria.

Un adevarat VIP va vizita cu siguranta legendarul hotel Copacabana Palace Hotel, cunoscut pentru multimea de vedete ca George Clooney sau mick Jagger care il frecventeaza. In decembrie 2006 hotelul si-a lansat propriul centru spa luxos, devenind o atractie veritabila pentru turisti.

Cel mai bun sezon pentru a face cunostinta cu magnificul Rio de Janeiro este perioada incepand cu decembrie pana la mijlocul lunii martie. Rio straluceste in anotimpul verii, cand turistii internationali sosesc pentru celebrarea Anului Nou si petrec incontinuu pana in sezonul celebrului Carnaval.






Un articol de Denisa Apostol

Sursa: YourMoney

Alte recomandari:

Londra: Capitala mondiala Wi-Fi

Cele mai renumite 10 branduri de ciocolata din lume

Cele mai tari gradini zoologice din Europa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.