Setari Cookie-uri

Corbu, Portita si Sfantu Gheorghe - destinatiile inedite ale Romaniei

Multi dintre noi s-au plictisit deja de acele destinatii clasice, obisnuite, mereu aglomerate si mult prea bine cunoscute. Corbu, Portita si Sfantu Gheorghe sunt locuri aproape salbatice in care timpul a stat parca in loc. Aceste destinatii ii atrag doar pe cei mai boemi dintre noi. Daca pentru multi Vama Veche a ramas doar o amintire a unui refugiu fascinant prin natura si libertate, aceste trei destinatii mai putin obisnuite reprezinta astazi obiectivele “de interes national” ale unei vacante linistite, departe de civilizatie si de tumultul cotidian. Aici nu exista hoteluri, restaurante sau facilitati turistice speciale. Exista insa casele satenilor, primitoare si calde, plaje cu nisip fin si scoici multe, drumuri de tara si multa, foarte multa liniste si pace.

Acces: Pentru a ajunge in Sfantu Gheorghe, trebuie sa ajungeti mai intai cu masina sau cu trenul pana in Tulcea. Din portul Tulcea va imbarcati pe un pasager sau o rapida (navele pleaca de pe docuri in fiecare zi spre Delta) si, in doua sau patru ore (in functie de tipul vasului ales), veti ajunge la destinatie.

Gura Portitei – natura si libertate

Pentru cei mai multi, Portita este noua Vama Veche a Romaniei. Daca statiunea de la frontiera cu Bulgaria a devenit in ultimii ani mult prea aglomerata si suparator de “cosmopolita” Portita, descoperita de aventurierii boemi, este de vreo zece ani un fel de paradis regasit la marginea marii. Satul, care numara doar cateva sute de localnici, se afla intr-un loc foarte putin accesibil turistilor fara vointa si incapatanare. Gura Portitei sau, mai simplu, Portita, se afla intre Marea Neagra si cele doua lacuri din complexul Razim Sinoe – in Rezervatia Naturala a Biosferei Delta Dunarii. Liniste, preturi mici, armonie, natura si o lume neatinsa de modernism – aceasta este Gura Portitei. Exista cateva oferte de cazare la complexurile turistice, dar acestea nu sunt foarte multe. O camera dubla, in mijlocul verii, la Complexul Eden, va costa 250 de lei. Mai multe detalii gasiti aici. Cazarea se poate face insa - este adevarat, in conditii modeste - pe la casele taranilor, unde preturile nu depasesc 50, 60 de lei pe noapte.

Acces: De la Constanta cu masina urmand traseul Navodari, Corbu, Sacele, Ceamurlia de Jos si Jurilovca – de aici cu vaporasul sau salupa pana la Gura Portitei. Biletul pentru vapor costa aproximativ 20 de lei, iar traseul total (de la Constanta la Gura Portitei) este de aproximativ 100 de kilometri.

Plajele de la Vadu si Corbu
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.