Setari Cookie-uri

Corbu, Portita si Sfantu Gheorghe - destinatiile inedite ale Romaniei

Multi dintre noi s-au plictisit deja de acele destinatii clasice, obisnuite, mereu aglomerate si mult prea bine cunoscute. Corbu, Portita si Sfantu Gheorghe sunt locuri aproape salbatice in care timpul a stat parca in loc. Aceste destinatii ii atrag doar pe cei mai boemi dintre noi. Daca pentru multi Vama Veche a ramas doar o amintire a unui refugiu fascinant prin natura si libertate, aceste trei destinatii mai putin obisnuite reprezinta astazi obiectivele “de interes national” ale unei vacante linistite, departe de civilizatie si de tumultul cotidian. Aici nu exista hoteluri, restaurante sau facilitati turistice speciale. Exista insa casele satenilor, primitoare si calde, plaje cu nisip fin si scoici multe, drumuri de tara si multa, foarte multa liniste si pace.

Nisip fin, valuri albastre, cateva case de pescari si in rest, pustietate. Plajele de la Vadu si Corbu, aflate in nordul litoralului romanesc, atrag din ce in ce mai multi turisti an de an. Investitiile turistice din zona au fost minime, hoteluri nu exista si nici restaurante sau alte facilitati. Cazarea se face si aici ori in corturi, ori la casele taranilor. Preturile sunt minime si in mare parte negociabile.

Acces: Satele Vadu si Corbu sunt mult mai accesibile din punct de vedere rutier decat destinatiile prezentate mai sus. Se afla la 10, respectiv 15 kilometri nord de Navodari. Mai multe detalii gasiti aici si aici.


Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.