Zanzibar - secretul Oceanului Indian

Zanzibar - secretul Oceanului Indian
Kudika
12 Mai 2008

Daca cele mai multe dintre paradisurile exotice ale lumii au devenit in ultimii ani tinta a milioane de turisti, Zanzibarul se bucura de o promovare mai mica si deci, de turisti mai putini dar mai fericiti. Arhipeleagul, situat la 35 de kilometri de coasta estica a Africii, reprezinta visul oricarui om indragostit de cadura, mare, nisip, scufundari si soare. Insula condimentelor Zanzibarul este vizitata anual de aproximativ 100.000 de turisti putin in comparatie cu alte destinatii celebre care aduna anual si peste un milion de vizitatori. Si totusi, aceasta caracteristica a arhipeleagului situat in apropierea Ecuadorului, nu aduce decat satisfactie si bucurie. Turistii din intreaga lume sunt fericiti de posibilitatea petrecerii unei vacante mai putin cosmetizate, aproape deloc aglomerate si chiar mai ieftine decat in alte insule similare.

Daca cele mai multe dintre paradisurile exotice ale lumii au devenit in ultimii ani tinta a milioane de turisti, Zanzibarul se bucura de o promovare mai mica si deci, de turisti mai putini dar mai fericiti. Arhipeleagul, situat la 35 de kilometri de coasta estica a Africii, reprezinta visul oricarui om indragostit de cadura, mare, nisip, scufundari si soare. Insula condimentelor – Zanzibarul – este vizitata anual de aproximativ 100.000 de turisti – putin in comparatie cu alte destinatii celebre care “aduna” anual si peste un milion de vizitatori. Si totusi, aceasta caracteristica a arhipeleagului situat in apropierea Ecuadorului, nu aduce decat satisfactie si bucurie. Turistii din intreaga lume sunt fericiti de posibilitatea petrecerii unei vacante mai putin cosmetizate, aproape deloc aglomerate si chiar mai ieftine decat in alte insule similare.

Arhipeleagul Zanzibar este situat in apropierea Tanzaniei si a Kenyei, la doar 35 de kilometri de coasta. Stat semi-autonom (aflat sub tutela Tanzaniei), Zanzibarul este format din doua insule principale, destul de mari ca dimensiune: Zanzibar sau Unguja – cu o suprafata de 1658 de kilometri patrati si Pemba – cu o suprafata ce nu depaseste 1000 de kilometri patrati. Pe langa aceste insule populate, 100% turistice si extrem de primitoare, arhipeleagul se mandreste si cu o suita de sateliti – insule mici, multe dintre ele nelocuite – dar ideale pentru o excursie de o zi sau doua cu vaporasul.

Zanzibar – cel mai bine pastrat secret al Oceanului Indian

Cu o populatie ce nu depaseste 1 milion de locuitori, arhipeleagul fierbinte (situarea sa in apropierea Ecuadorului il face 11 luni pe ani intradevar fierbinte), se autopromoveaza ca fiind o destinatie mai putin cunoscuta si deci, deloc aglomerata. Chiar daca exista complexuri turistice luxoase si toate facilitatile care transforma o vacanta obisnuita intr-una perfecta, Zanzibarul este recunoscut ca fiind inca o destinatie neatinsa de artificiile turismului de masa. Astfel, in excursiile optionale, turistii inca mai pot lua contact direct cu localnicii si cu civilizatia reala a arhipeleagului – chiar daca asta inseamna de multe ori contemplarea unei saracii lucii si a unui stil de viata primitv.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.




Setari Cookie-uri