Setari Cookie-uri

Bulgaria de vara - Unde si cu cat?

Litoralul romanesc pierde si anul acesta, cel putin pe segmentul financiar, in fata principalului concurent de la sud de Dunare. Cu preturi mici si conditii mai bune, bulgarii au pregatit si anul acesta oferta extrem de tentante, special pentru romani. Statiunile litoralului au cunoscut, cel putin in ultimii ani, o dezvoltare enorma. Daca la ora actuala la tarmul romanesc al Marii Negre exista doar trei hoteluri care practica sistemul de all inclusive, in Bulgaria, situatia sta exact pe dos majoritatea hotelurilor avand mai multe optiuni de masa si cazare. Ofertele sunt astfel complete, mai ieftine si mai greu de refuzat. Aceeasi clima, servicii mai bune, preturi mai mici si ideea de extern sunt marile atuuri ale vecinului din sud.

Este unul dintre cele mai vechi orase din Bulgaria – in antichitate era cunoscut sub numele de Mesambria (insemnand orasul lui Mesa – probabil intemeietorul asezarii). Colonie greceasca din secolul al VI-lea e.n., orasul vechi al Nessebarului este astazi pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Statiunea a primit investitii importante mai ales in ultimii ani cand turismul a cunoscut o dezvoltare fara precedent. Nessebar este format practic din doua orase: cel vechi situat pe o peninsula si cel nou, aglomerat de hoteluri si complexuri turistice construite pe linia tarmului. Statiunea se afla la 120 de kilometri sud de Balcic. O noapte intr-un hotel de patru stele din Nessebar va va costa (in functie de perioada in care alegeti sa calatoriti) intre 19 si 40 de euro camera dubla – cu micul dejun inclus. Mai multe detalii gasiti aici.

Citește și:

Nisipurile de Aur

Statiunea, considerata perla a litoralului bulgaresc se afla la 17 kilometri nord de Varna si reprezinta una dintre cele mai cunoscute si promovate destinatii ale Bulgariei. Nisipurile de Aur beneficiaza de o baza hoteliera generoasa, baze termale, plaja larga si o clima blanda care permite efectuarea bailor de soare incepand cu luna aprilie.
Cu 24 de euro pe noapte va puteti caza la un hotel de patru stele din Nisipurile de Aur, beneficiind si de un regim All Inclusive. Preturile variaza in functie de perioada ajungand pana la 58 de euro camera dubla. Mai multe detalii gasiti aici.

Constantin si Elena

Statiunea, aflata la 7 kilometri de Varna are o plaja de 6 kilometri compusa din golfuri si golfulete in care nisipul fin alterneaza cu pietrisul. Constantin si Elena are o notorietate de centru balneo datorita izvoarelor termale si minerale prezenta in zona. Aproape toate hotelurile au baza de tratament, centru Spa si piscina, iar statiunea – mica si cocheta – este plina de parcuri, stradute linistite si terase cu aer interbelic.
Cu 11 euro pe noapte te poti caza in Constantin si Elena, la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus. Preturile variaza si in acest caz in funtie de perioada aleasa. Mai multe detalii aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.