Mergem in Bora Bora?

Mergem in Bora Bora?
Kudika
16 Iunie 2008

Bora Bora este o insula celebra, despre care s-au scris multe lucruri bune, dar prea putin cunoscuta cu adevarat. Bora Bora inseamna relaxare, lux, exotism si nu in ultimul rand... mister.

Bora Bora este o insula celebra, despre care s-au scris multe lucruri bune, dar prea putin cunoscuta cu adevarat. Bora Bora inseamna relaxare, lux, exotism si nu in ultimul rand... mister.

Cum suna "Bora Bora"? Foarte sexy-sexy, daca ar fi sa parafrazam o replica dintr-un film celebru. Insula Bora Bora se afla in largul oceanului Pacific, facand parte dintr-o uniune de insule numita Leeward, grupa care la randul ei este administrata si ocrotita de guvernul francez. Insula este practic formata intr-o laguna a unei bariere de corali, ceea ce o fereste de valurile puternice ale oceanului. Drept urmare Bora Bora este recunoscuta pentru sporturile de apa care pot fi practicate acolo, dar si pentru celebrele scufundari din apropierea coralilor.

Peisajele subacvatice sunt deosebite, dar nu trebuie neglijat faptul ca in apropierea insulei dau tarcole specii de rechini foarte periculosi. Lucru care nu este neaparat rau, deoarece firmele specializate in organizarea sporturilor acvatice s-au gandit sa scoata profit pe aceasta cale. Daca vrei sa simti cu adevarat adrenalina si daca iti place sa stai in preajma rechinilor, ai acum posibilitatea si poti chiar sa-i hranesti, asta contra unei sume destul de bunicele, ajungand chiar la 500 de euro.

Cand nu ai alte lucruri de facut, poti incerca un tur de jet ski, poti face planorism sau testa noul Aquasafari, o excursie impresionanta spre inima oceanului. Dupa ce ai obosit, relaxeaza-te la o sedinta de spa in centrele special amenajate de pe insula, de altfel celebre in intreaga lume. Pretul unei sedinte de spa poate varia intre 100 si 1.000 de euro in functie de tratamentele pentru care optezi.

Bora Bora are un peisaj spectaculos: apa de culoare turcoaz este completata de nispul fin, care continua cu relief vulcanic si toate acestea par ca desprind insula din Rai. In limba localnicilor Bora Bora inseamna “Noul Nascut”, un nume sugestiv pentru aceast loc aproape virgin. Spunem asta deoarece in ultimul timp acest colt de Paradis a devenit cea mai aleasa destinatie de lux din Oceanul Pacific.

Ai de ales intre a sta in bungalouri pe apa, in interiorul lagunei sau pe plaja. Bungalourile sunt de doua persoane, iar din cele asezate pe apa poti sa cobori direct in ocean sau poti admira viata acvatica prin podeaua casutei.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri