Setari Cookie-uri

Sardinia - insula Paradis

Considerata la ora actuala o destinatie exotica, de lux, Sardinia se deosebeste de multe alte atractii turistice contemporane prin multitudinea elementelor de atractie si bogatia sa turistica. Recunoscuta de sute de ani ca fiind una dintre cele mai frumoase insule ale Mediteranei, Sardinia are cateva puncte forte: istoria care determina si o bogatie culturala impresionanta, peisajele absolut sublime, dezvoltarea turistica performanta si specificul traditional care se manifesta prin practicarea unui agroturism modern, capabil sa satisfaca orice pretentie. Pe langa aceste atuuri, aceasta insula a Italiei este locul perfect pentru practicarea sporturilor acvatice, a alpinismului sau a activitatilor de explorare. In mai putine cuvinte, Sardinia este o destiantie perfecta pentru initiati, pentru turistii care simt ca pot cuprinde in vacanta lor mai mult decat in mod obisnuit. A doua insula ca marime a Mediteranei este cu siguranta una dintre cele mai exotice, fascinante dar si bogate atractii turistice ale batranului continent. Asa ca daca inca nu v-ati hotarat ce parte a lumii veti vizita in vara aceasta, Sardinia reprezinta un bun punt de plecare.

Mica incursiune in istoria insulei

In secolul al XX-lea, in urma cercetarilor, arheologii au gasit resturi umane care dateaza din preistorie, mai exact din 150.000 i.e.n. Cu toate acestea, principala mostenire istorica este cea lasata de civilizatia nuraghica care a trait pe aceasta insula din neolitic si pana la invazia Imperiului Roman. Misterioasele fortarete nuraghice (in numar de aproximativ 7000), raspandite pe intreaga insula au o vechime impresionanta, de 3500, 4000 de ani. Aceste constructii, a caror scop nu a fost stabilit cu exactitate, sunt principalele atractii arheologice ale tinutului si reprezinta un simbol al Sardiniei. La inceputul erei noastre insula a devenit provincie romana, apoi bizantina pentru ca la inceputul secolului al XIV-lea Sardinia sa intre sub juristrictia regelui Aragon. In anul 1720, insula din mijlocul Mediteranei devine regat independent sub casa de Savoia pentru ca in 1860 sa se alipeasca definitiv Italiei. Din cauza numeroaselor resurse (insula are multe mine de aur si argint) precum si datorita pozitiei privilegiate, Sardinia a fost dintotdeauna un paradis al colonistilor dar si un punct de atractie pentru marii cuceritori ai istoriei. Arhitectura oraselor sale, multitudinea ruinelor, a cetatilor sau a siturilor arheologice sunt astazi marturii ale acestor timpuri bogate in evenimente, dar si atractii turistice de un real interes.

Plaje, golfuri, muzee si ferme

Natura, apa clara a Meditaranei si ospitalitatea localnicilor sunt cele trei mari atuuri care departajeaza Sardinia de celelalte destinatii, poate mai celebre, ale continentului european. Maslini, plaje, faleze abrupte, valuri, pesteri, vin, mancare traditionala, ferme, bungalowuri, catarare, sporturi nautice... totul aici. O destinatie pura, 100& naturala, traditionala, in care luxul si confortul hotelurilor cu multe stele nu afecteaza cu nimic viata simpla si natura de o frumusete coplesitoare.
Faptul ca pana acum am insistat mai mult pe bogatia culturala si istorica a cestei insule nu inseamna nicidecum ca Sardinia duce lipsa de plaje, golfuri, ape limpezi si peisaje sublime. Ba din contra, destinatia se mandreste cu o mare incredibil de clara si curata, cu o bogatie subacvatica ce face ideala sufundarea (sesiunile scuba sunt la mare cautare) si cu multe plaje ravnite de turistii din toata lumea. Costa Smeralda, Costa Paradiso si Gennargentu sunt trei dintre zonele cu cea mai mare notoietate turistica. Pe de alta parte Sardinia, cu cele patru provincii ale sale: Cagliari, Sassari, Nuoro si Oristani, are peste 60 de muzee dintre care aproape 20 de interes national. Iata aici o lista a muzeelor de pe insula.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.