Setari Cookie-uri

Djerba, taram de legenda

Acest paradis regasit ce figureaza ca Insula lotofagilor sau a mancatorilor de lotus in epopeea lui Odiseu, Drejba, cea mai mare insula a Africii de Nord, este astazi recunoscuta drept una dintre cele mai seducatoare si mai misterioase destinatii din lume.

Acest paradis regasit ce figureaza ca Insula lotofagilor sau a mancatorilor de lotus in epopeea lui Odiseu, Drejba, cea mai mare insula a Africii de Nord, este astazi recunoscuta drept una dintre cele mai seducatoare si mai misterioase destinatii din lume.

Acest colt de Rai din Golful Gabes, aproape de coastele Tunisiei, a ajuns una din destinatiile preferate ale turistilor francezi, germani si italieni si este printre putinele locuri unde inca se mai vorbeste limba berbera.

Fenicieni, greci, romani, evrei, crestini, arabi si europeni, cu totii si-au lasat amprenta asupra acestui loc de o frumusete rapitoare.

Si probabil nu sunt multi cei care stiu ca in acest mic paradis s-au filmat in 1977 primele scene din celebrul film Star Wars.

In zilele noastre Djerba este renumita pentru plajele spatioase cu nisip fin, satucurile pescaresti, statiunile pline de viata, si vestigiile istorice cum ar fi: sinagoga datata din 584 i.e.n. din Ghirba, fortareata Borj El Kebír din orasul Hom Souk, moscheea din El May. Djerba impresioneaza si prin specificul mediteranean care ii este imprimat, prin multitudinea de orase cu strazi inguste, colorate in nuantele alb si albastru si pline de flori. Iar pentru cei care prefera vacantele exotice, marea Mediterana are intinse plaje cu nisip in Djerba, de care se pot bucura atat copiii cat si adultii.

Citește și:

Flaubert spunea intr-una din lucrarile sale, facand referire la Djerba ca "aerul este atat de dulce asa incat te impiedica sa mori!" Climatul special cu care a fost binecuvantata Djerba, incanta turistii prin blandetea sa.

"Insula celui de-al cincilea anotimp", asa cum a fost supranumita, isi incanta oaspetii cu un soare care straluceste 310 zile din an si cu temperaturi placute pe tot parcursul anului: circa 27-28 grade Celsius in cea mai fierbinte luna din an, august, si 11-12 grade Celsius in luna cea mai rece, ianuarie.

"Hotelurile moderne care au un stil oriental si sunt de categorie superioara, reprezinta puncte forte daca se cantareste decizia unei vacante in Djerba, Tunisia" este de parere managerul Best Reisen, Csaba Garamszegi.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.