Hurghada - lux, soare si lene

Hurghada - lux, soare si lene

Este ciudat cum ajungi in Hurghada, cu scopul clar si bine definit de a transforma aceasta statiune intr-o escala catre adevarata destinatie a Egiptului orasul Cairo cu Pirmaidele si muzeele sale. De fapt, cand spui Egipt nu te gandesti decat la Valea Regilor, la Templele Morturare si la toate acele vestigii milenare care ascund mistere mai mult sau mai putin descifrate. Ei bine, o data ajuns in Hurghada, iti vine sa ramai acolo definitiv. Foamea ta de cultura, arta si istorie incepe sa scada pe masura ce piramidele de mancaruri se inalta in restaurantele unui hotel atat de luxos incat te miri cum de, cu doar cateva sute de euro, ti-ai permis sa ajungi aici. Incepi sa uiti de Valea Regilor pentru ca esti tratat, 24 de ore din 24, ca un faraon. Nici Nilul nu mai reprezinta o asa mare atractie pentru ca, hotelul tau are un centru special de scuba si pentru doar 20 de euro vei sta o ora in adancuri, alaturi de un instructor specializat, care iti va arata tot ceea ce e mai frumos in Marea Rosie sute de corali si alte sute de specii de pesti exotici. Si astfel intelegi ca Egiptul e mult mai mult decat istorie, cultura, arta si mistere Egiptul este turistic. Cu adevarat.

Este ciudat cum ajungi in Hurghada, cu scopul clar si bine definit de a transforma aceasta statiune intr-o escala catre adevarata destinatie a Egiptului – orasul Cairo cu Pirmaidele si muzeele sale. De fapt, cand spui Egipt nu te gandesti decat la Valea Regilor, la Templele Morturare si la toate acele vestigii milenare care ascund mistere mai mult sau mai putin descifrate. Ei bine, o data ajuns in Hurghada, iti vine sa ramai acolo definitiv. Foamea ta de cultura, arta si istorie incepe sa scada pe masura ce piramidele de mancaruri se inalta in restaurantele unui hotel atat de luxos incat te miri cum de, cu doar cateva sute de euro, ti-ai permis sa ajungi aici. Incepi sa uiti de Valea Regilor pentru ca esti tratat, 24 de ore din 24, ca un faraon. Nici Nilul nu mai reprezinta o asa mare atractie pentru ca, hotelul tau are un centru special de scuba si pentru doar 20 de euro vei sta o ora in adancuri, alaturi de un instructor specializat, care iti va arata tot ceea ce e mai frumos in Marea Rosie – sute de corali si alte sute de specii de pesti exotici. Si astfel intelegi ca Egiptul e mult mai mult decat istorie, cultura, arta si mistere – Egiptul este turistic. Cu adevarat. Retail jobs

Hurghada este probabil cea mai renumita statiune a Egiptului. Se afla la 500 de kilometri de Cairo, pe malul acoperit cu nisip fin al Marii extrem de sarate si nu chiar Rosii. De fapt, denumirea de Marea Rosie provine de la recifurile de corali extrem de apreciate de iubitorii de scuba. Hurghada este si unul dintre cele mai mari centre hoteliere ale Egiptului. Majoritatea acestora sunt situate pe plaja, au curti si gradini imense, dotate cu parcuri de distractii, terenuri de sport, restaurante, centre spa, discoteci, piscine, magazine si multe altele.

Despre Hurghada si timpul petrecut acolo

Hurghada nu este un oras. Este un amalgam de hoteluri, cu gradini, plaje si curti imense. Orasul in sine este destul de mic si foarte bine adaptat realitatii turistice. Exista cateva moschei pe care strainii le pot vizita – doar pe dinafara – si chiar o biserica crestina, destul de interesanta pentru peisajul 100% arab. Mai exista si cateva bazaruri, pline de tarabe pe care se inghesuie tot felul de produse utile sau inutile, scumpe sau ieftine, frumoase sau kitchoase – dar toate, obligatoriu, negociabile. Locuitorii Hurghadei sunt extrem de familiarizati cu turistii. Daca vor afla ca esti roman te vor convinge ca romanii sunt fratii lor, ca Hagi e fotbalistul lor preferat si ca, femeile din Romania sunt cele mai frumoase femei din lume. Astfel discutand, vor incerca sa te convinga sa cumperi mai mult, si mai mult, cat mai mult de la taraba lor.

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri