Setari Cookie-uri

Hurghada - lux, soare si lene

Este ciudat cum ajungi in Hurghada, cu scopul clar si bine definit de a transforma aceasta statiune intr-o escala catre adevarata destinatie a Egiptului orasul Cairo cu Pirmaidele si muzeele sale. De fapt, cand spui Egipt nu te gandesti decat la Valea Regilor, la Templele Morturare si la toate acele vestigii milenare care ascund mistere mai mult sau mai putin descifrate. Ei bine, o data ajuns in Hurghada, iti vine sa ramai acolo definitiv. Foamea ta de cultura, arta si istorie incepe sa scada pe masura ce piramidele de mancaruri se inalta in restaurantele unui hotel atat de luxos incat te miri cum de, cu doar cateva sute de euro, ti-ai permis sa ajungi aici. Incepi sa uiti de Valea Regilor pentru ca esti tratat, 24 de ore din 24, ca un faraon. Nici Nilul nu mai reprezinta o asa mare atractie pentru ca, hotelul tau are un centru special de scuba si pentru doar 20 de euro vei sta o ora in adancuri, alaturi de un instructor specializat, care iti va arata tot ceea ce e mai frumos in Marea Rosie sute de corali si alte sute de specii de pesti exotici. Si astfel intelegi ca Egiptul e mult mai mult decat istorie, cultura, arta si mistere Egiptul este turistic. Cu adevarat.

Hotelurile Hurghadei…

… si ma refer aici la hotelurile de trei, patru sau cinci stele sunt ca niste mici orase din care turistul nu este neparat nevoit sa iasa. De fapt, inauntru acestor mari complexe hoteliere exista tot confortul necesar petrecerii unui sejur de… miliarde. Sunt o multime de piscine, centre de masaj, cluburi, baruri, restaurante, discoteci, teatre in aer liber, locuri de joaca, magazine – astfel incat numai vizitarea tuturor acestor spatii iti va lua o buna bucata de vreme. Plaja este de obicei impartita in mai multe segmente. Poti face plaja la mare sau la piscina, plaja pe sezlong sau pe nisip, plaja in partea de rasarit sau la apus – optiunile sunt atat de multe in orice privinta incat singurul risc este ca toate aceste decizii sa te ameteasca. Nici macar un masaj – care te va costa aproximativ 10 euro – nu este usor de ales. El poate fi in mai multe stiluri, cu diferite uleiuri si efecte.

Citește și:

Oricum…garantat, daca vei achizitiona un sejur all inclusive, la un hotel de patru sau cinci stele, confortul si atmosfera nu te vor face sa duci dorul Romaniei prea curand…

Scuba si negocierea

Hurghada este renumita pentru sesiunile de scuba si pentru peisajul subacvatic absolut fabulos. De fapt, aceasta statiune de la malurile Marii Rosii se afla in Top 10 – statiuni din intreaga lume recomandate pentru scufundari. De aceea, majoritatea hotelurilor au centre si instructori atestati cu care poti incerca aceasta incredibila experienta.

Tot in Hurghada, si tot cam in fiecare hotel exista o multime de magazine si magazinase unde poti gasi saluri, piramide din alabastru, vase sculptate, margele, cercei, camasi si tot felul de alte nimicuri mici sau mari. Nu uita ca absolut totul se negociaza si poti ajunge fara probleme – doar cu putin rabdare – sa cumperi un produs la doar 10, 15% din pretul cerut initial.

Citește și:

    Preturi si oferte

    Un pachet de sapte nopti la un hotel de patru stele din Hurghada te va costa aproximativ 550 de euro, de persoana – cazarea in camere duble. Pachetul include regimul all inclusive – recomandat in Egipt, precum si cursa charter cu avionul si asistenta turistica. Nu sunt incluse taxele de aeroport si diversele asigurari.

    Mai multe detalii despre aceasta oferta gasiti aici.

    Vizionare placuta


    Kudika
    2 Iulie 2008
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.