Setari Cookie-uri

Viena in pasi de vals (II)

In Viena gasesti cateva zeci de muzee si nu exagerez catusi de putin. Trebuie doar sa stii ce vrei. Iar daca nu stii atunci ar fi bine sa le combini pentru ca experienta ta la Viena sa fie si ea variata.

In Viena gasesti cateva zeci de muzee si nu exagerez catusi de putin. Trebuie doar sa stii ce vrei. Iar daca nu stii atunci ar fi bine sa le combini pentru ca experienta ta la Viena sa fie si ea variata.

Kunsthistorisches Museum trebuie trecut pe lista celor neaparat de vizitat. Macar la a doua vizita in Viena daca pe prima ai ocupat-o cu palate

Muzeul gazduieste o colectie impresionanta, de aproape 1400 de tablouri, multe din perioada renascentista, semnate de pictori renumiti precum Titian, Veronese, Tintoretto. Veti gasi insa si tablouri pictate de Rubens, Rembrandt, Vermeer si altii.

Alte colectii dar si expozitiile temporare sunt si ele atractii deosebite pentru iubitorii de arta.
Tot de Kunsthistorisches Museum apartine Muzeul Calestilor care este insa situat la Schonbrunn dar si bijuteriile coroanei care sunt gazduite insa intr-o aripa a palatului Hofburg.
Iubitorii de arta ar putea sa isi treaca pe itinerariul vienez si Albertina cu expozitia sa permanenta de pictura clasica moderna dar si de arta fotografica. Din septembrie pana in decembrie, tot Albertina va gazdui si o expozitie de pictura VanGogh.

Citește și:

KunstHaus Wien gazduieste expozitia permanenta Hundertwasser, artistul austriac care si-a lasat originala amprenta prin multe locuri din Viena si nu numai. Vizitatorii au ocazia sa inteleaga filosofia artistica a lui Hundertwasser si sa admire principalele sale realizari.

De vizitat intr-o dupa-amiaza mai relaxata si HundertwasserHaus care, chiar daca numele o sugereaza, nu este un muzeu al artistului ci doar una dintre cladirile a caror arhitectura a primit o “tusa” Hundertwaser. Ajungeti aici cu metroul pana la Wien Mitte si apoi pe jos sau cu tramvaiul N.
Vis-a-vis de Kunsthistorisches Museum se afla Muzeul National de Stiinte Naturale, Naturhistorisches Museum.

Recomand insa Muzeul Tehnic aflat in apropiere de Schonbrunn (la 400-500 m de mers pe jos), unde va veti simti ca intr-un mare laborator de fizica. Am vazut de altfel in cele cateva ore petrecute acolo, o multime de austrieci care isi dusesera copiii in vizita de studiu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.