Setari Cookie-uri

Irlanda - tara trifoiului si a Sfantului Patrick

Astazi, Irlanda este a treia cea mai bogata tara a Europei si a patra a lumii cu un PIB de 40.000 de dolari pe cap de locuitor. Lucrurile nu au stat insa mereu asa. Ba din contra Pentru foarte multe secole, Irlanda a fost marcata de permanentul conflict cu Anglia vecina mai bogata caracterizata de puternice tendinte expansioniste. 750 de ani de incordare si-au lasat amprenta asupra acestei insule patronate de Sfantul Patrick. Pamantul, cartoful, culoarea verde si trifoiul cu trei foi sunt cele mai puternice simboluri ale acestei tari cu un destin cumplit, dar cu o revenire spectaculoasa. Pentru ca astazi, Irlanda independenta nu este numai una dintre cele mai bogate tari ale mapamondului ci si una dintre cele mai curate si frumoase.

Astazi, Irlanda este a treia cea mai bogata tara a Europei si a patra a lumii – cu un PIB de 40.000 de dolari pe cap de locuitor. Lucrurile nu au stat insa mereu asa. Ba din contra…
Pentru foarte multe secole, Irlanda a fost marcata de permanentul conflict cu Anglia – vecina mai bogata caracterizata de puternice tendinte expansioniste. 750 de ani de incordare si-au lasat amprenta asupra acestei insule patronate de Sfantul Patrick. Pamantul, cartoful, culoarea verde si trifoiul cu trei foi sunt cele mai puternice simboluri ale acestei tari cu un destin cumplit, dar cu o revenire spectaculoasa. Pentru ca astazi, Irlanda independenta nu este numai una dintre cele mai bogate tari ale mapamondului ci si una dintre cele mai curate si frumoase.

Irlanda nu este o tara mare. Ba din contra. Republica independenta este cel mai vestic stat al Europei si ocupa aproximativ 80% din teritoriul Insulei Irlanda – cealalta parte apartinand Irlandei de Nord, parte a Regatului Unit al Marii Britanii. Cu o economie extrem de dezvoltata si cu o populatie ce nu depaseste 4 milioane de locuitori, Irlanda este o destinatie turistica mai putin promovata in Romania dar extrem de apreciata in Europa Occidentala. De ce? Simplu. Natura, traditii, castele, esente. Nimic cosmetizat.

Citește și:

Asii din maneca Sfantului Patrick

Cele 26 de comitate ale Republicii se afla intre Irlanda de Nord, Marea Britanie, Oceanul Atlantic si Marea Irlandei. In principiu, aceasta tara cu o cultura extraordinara este vizitata de turistii plictisiti de destinatiile europene ultra-promovate. Irlanda este tara peisajelor mirifice, a castelelor si legendelor, a whiskiului, puburilor si folclorului.

Dublin - Capitala Irlandei este si centrul cultural al Republicii. Cel mai mare oras, dar si principalul centru cultural si economic al zonei, gazduieste aproape 500 de mii de locuitori peste o duzina de muzee, un intreg cartier dedicat vietii de noapte si mai mult de 20 de parcuri.
Orasul vikingilor pastreaza si astazi multe dintre vestigiile acelor vremuri. Pe tot parcursul zilei, capitala Irlandei este un adevarat spectacol vizual. Trinity College Dublin, The Dublin Castle, Phoenix Park, o intindere de 50 de hectare de vegetatie splendida, sau University College Dublin, o arhitectura cu totul si cu totul speciala, fac din capitala Irlandei un loc special in care ti-ai dori oricand sa ajungi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.