Setari Cookie-uri

Irlanda - tara trifoiului si a Sfantului Patrick

Astazi, Irlanda este a treia cea mai bogata tara a Europei si a patra a lumii cu un PIB de 40.000 de dolari pe cap de locuitor. Lucrurile nu au stat insa mereu asa. Ba din contra Pentru foarte multe secole, Irlanda a fost marcata de permanentul conflict cu Anglia vecina mai bogata caracterizata de puternice tendinte expansioniste. 750 de ani de incordare si-au lasat amprenta asupra acestei insule patronate de Sfantul Patrick. Pamantul, cartoful, culoarea verde si trifoiul cu trei foi sunt cele mai puternice simboluri ale acestei tari cu un destin cumplit, dar cu o revenire spectaculoasa. Pentru ca astazi, Irlanda independenta nu este numai una dintre cele mai bogate tari ale mapamondului ci si una dintre cele mai curate si frumoase.

Dublin ar putea fi numit „orasul celor 3 etaje”, pentru ca nicio cladire nu are mai multe niveluri. Orice plan pentru constructii de tipul celor intalnite in marile orase ale lumii pare a fi respins inca de la inceput, pentru a nu “degrada” imaginea generala. Este singurul oras care are un pod mai mult lat decat lung, cu trafic rutier lejer, in care nimeni nu alearga contratimp.

Tara tuturor posibilitatilor

Este greu sa descrii Irlanda in doar cateva cuvinte. Ca principiu insa, exista prea putine lucruri aici pe care sa vrei sa le faci…dar sa nu poti. Minunatele ei castele, zecile de situri arheologice si sutele de sate traditionale caracterizeaza coasta de est si de vest precum si sudul sau nordul tarii. Toate cele 26 de comitate au ceva de oferit. Sporturile sunt iarasi practicate la cele mai inalte stanarde. Puteti juca golf pe unele dintre cele mai bune terenuri ale Europei. Muntii Irlandei sunt vestiti pentru peisajele si traseele lor, iar cetatile sau castele transformate in hoteluri sunt deliciul turistilor amatori de sejururi cu iz medieval.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.