Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Daca nu stii inca unde ti-ai putea petrece o minivacanta de toamna sau chiar Revelionul, iti propunem sa vizitezi capitala Portugaliei, Lisabona.

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

Aceasta mica tara a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori in lumea Imperiilor Coloniale in secolele al XV-lea si al XVI-lea, cand Lisabona, port la Atlantic, a cunoscut o perioada de aur in detrimentul celorlate orase – porturi europene, cum ar fi Venetia sau Genova. Importanta sa comerciala precum si frumusetea cadrului natural au reprezentat motive suficiente pentru o dezvoltare arhitecturala splendida, care poate fi admirata si astazi.

Lisabona este nu este un oras foarte aglomerat pentru ca suprafata sa este destul de mare - circa 90 de kilometri patrati, iar numarul locuitorilor ajunge la aproximativ 565.000. Foarte multi oameni prefera sa locuiasca in apropierea orasului, in zona metropolitana. Aici numarul locuitorilor ajunge la aproximativ 3,8 milioane.

Excursiile in Lisabona sunt foarte interesante, dar multe obiective atractive se pot vizita si in afara orasului. La o distanta de aproximativ 110 km de Lisabona se afla localitatea Fatima, un important loc de pelerinaj, devenit celebru si ca urmare a marturisirilor despre aparitiile Fecioarei Maria. Manastirea Batalha este cel mai important obiectiv din aceasta localitate. Transportul pana in Fatima nu este foarte scump. Daca alegi sa te deplasezi cu trenul, vei ajunge aici in doar 50 de minute, pentru suma de 23 de euro. Daca alegi sa te deplasezi cu autocarul, vei ajunge in Fatima in aproximativ 1 ora si jumatate, iar pretul unui bilet este de 18 euro pentru o persoana.

Merita precizat ca manastirea Batalha, construita in stil gotic, dateaza din secolul al XIV-lea si face parte din patrimoniul UNESCO din anul 1983.

Revenind la Lisabona, trebuie mentionat ca acesta s-a aflat sub ocupare romana din anul 205 i.Hr. Astfel, in capitala Portugaliei se pot vizita mai multe obiective istorice, precum statuia primului rege care a cucerit orasul dupa invazia maurilor, Afonso Henriques. Un alt obiectiv important este Piata Centrala, Rossio Lisboa, care gazduieste una dintre cele mai frumoase statui din oras.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: