Setari Cookie-uri

Tunisia, vacanta africana

Daca vrei sa incerci o alta cultura decat cea europeana, alege Africa. Insa ar fi bine sa te limitezi deocamdata la partea de nord, de exemplu la Tunisia. Care spre deosebire de noi, cei cu apa calda, desi este o tara saraca cu oameni simpli stie sa faca turism si doreste sa te faca sa te simti bine pe banii tai.

Pentru bacsis camerista sau ospatar, 1 dinar (2roni) este satisfacator (salariile lor sunt mici si in general sunt oameni saraci), trenurile sunt foarte ieftine, autobuzele curate si tot ieftine (chiar si pentru noi), iar taxiul este surprinzator de accesibil (asta daca nu esti pacalit)
Initial aveam ceva indoieli in privinta sigurantei in plimbarile printr-o tara musulmana … pana cand am vazut parerile de pe forumul softpedia, si mi-am infrant prejudecatile.
Si apropo de tara musulmana, ca mai toti cu sange arab, localnicii au obiceiul (bun sau rau?!), sa negocieze absolut totul cu tine. Pentru cine e nepriceput ca mine, asta inseamna buzunare golite din prima zi si primul magazin! In schimb, pentru altii, este un adevarat deliciu obiceiul asta … se pot scoate preturi mult mai bune decat cele de la noi.
De asemenea, daca pacatuiesti sa te uiti un pic mai mult la taraba omului, ba chiar sa ai curiozitatea de a te uita mai de-aproape la stuff-urile lor, fii sigur ca tunisianul nu te va lasa sa iesi de acolo cu mana goala, chiar daca nu ti-ai propus sa cumperi ceva … Eu una m-am vindecat din Creta, ba, dimpotriva, patita fiind, acum m-am surprins ca ma uit pe furis la magazinele cu bijuterii din Romania, ca nu cumva sa ma vada patronul

Citește și:

Obiectivele turistice sunt destule, din pacate ori cunosti bine zona ca sa te poti aventura singur cu o masina inchiriata, ori, mai bine, apelezi la excursii organizate, avand grija ce si cu cat cumperi suvenirurile.

Ce poti vizita in Tunisia. Principalele destinatii si atractii

Tunisia are o concentrare de situri arheologice foarte bine conservate, peste 26.ooo la numar, cu denumiri de locuri ce au origini berbere, latine sau punice, deformate insa in timp, sate total diferite de ceea ce ne imaginam noi ca si asezare, relief pe de o parte desertic, pe de alta muntos, cu litoral imens si nisip placut.

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.