Setari Cookie-uri

Tunisia, vacanta africana

Daca vrei sa incerci o alta cultura decat cea europeana, alege Africa. Insa ar fi bine sa te limitezi deocamdata la partea de nord, de exemplu la Tunisia. Care spre deosebire de noi, cei cu apa calda, desi este o tara saraca cu oameni simpli stie sa faca turism si doreste sa te faca sa te simti bine pe banii tai.

Asadar, ce poti vizita aici?

Sahara, evident, musai cu excursii organizate, care ofera safari, daca vrei ceva cu adrenalina, sau trasee printre oaze cu palmieri, lacuri sarate pe jumatate secate si asezari berbere, cu optiunea de a opri peste noapte la hotel, in cazul in care doresti lux, sau … la corturi! A, si plimbarea pe camile. Pentru cine nu are rau de mare

Cartagina - vechi oras fenician si apoi roman, aflata intr-una din suburbiile capitalei Tunis, este plina de vestigii pre-romane, colectii de vase, statuete si inscrisuri punice, Teatrul Roman, Catedrala SanLuis.
Padurile de pluta din Tabarka, o raritate, aflate intr-o zona muntoasa ce coboara spre plaja, unde ajungi in statiunea Montazah-Tabarka.

Un colosseum roman datat undeva pe la anul 200 e.n., aflat la El Jem, care rivalizeaza fara probleme pe cel din Roma. Ironic cat de vizitate sunt astfel de locuri candva scene ale jocurilor sangeroase specifice nu doar romanilor, ci spitei umane…

Citește și:

Ar mai fi, dar ii las pe cei care au vizitat Tunisia sa scrijeleasca ce si cum in comentariile lor.

Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.