Setari Cookie-uri

Viena, in pasi de vals, de ce nu? (ultima parte)

Am ramas datoare cu o ultima parte din periplul meu vienez din vara lui 2008 (vezi despre palatele, muzeele si transportul din Viena). Sa nu credeti ca in capitala Austriei sunt de vizitat numai muzee si palate. Ca sa iti formezi o imagine cat de cat mai larga asupra culturii si civilizatiei vieneze trebuie musai sa intri si in cateva lacase de cult, sa mergi la un concert si, de ce nu, sa vizitezi cimitirul orasului in care isi au locul de veci Beethoven si Schubert.

Scoala Spaniola de Calarie ar putea fi de asemenea, un obiectiv pe care sa nu doresti sa il ratezi intr-o vacanta vieneza. Dar, atentie, doar daca aceasta vacanta nu este programata in toiul verii. Caci, vara, in iulie si august, caii sunt in vacanta si nu veti vedea mai nimic. La fel si in ianuarie, cu deosebirea ca, in aceasta prima luna din an, caii nu sunt “in deplasare”. In restul anului, daca mergi la antrenamentele de dimineata probabil ca merita cu varf si indesat sa platesti 25 de euro biletul. In rest, vara platesti 15 euro doar ca sa o asculti pe domnisoara – ghid povestindu-ti despre sala in care caii efectueaza spectacolele, sa vezi 4 iepe care sunt doar pe post de exponate si sa vezi camera in care este pastrat harnasamentul.

Ca fapt divers, caii antrenati pentru spectacole sunt doar lipitani si sunt de productie “interna”, austriaca, caci dupa caderea imperiului nu si-au mai permis sa ii aduca din regiunea slovena Lipica. In plus, in antrenamente intra doar masculii, nu si femelele, iar acestia sunt foarte bine selectionati si provin din numai 6 familii de cai, a caror genealogie este strict controlata.
Daca tot va aflati la Viena, nu ratati ocazia de a va duce la un concert. Probabil ca nu exista perioada in timpul anului in care Viena sa fie lipsita de concerte. Sali de concerte sunt si ele destul de multe. Consultati programele Statsoper si Musikverein pentru a vedea ce urmeaza in program, in perioada in care va aflati la Viena.

Citește și:

Parcul de distractii Prater este obligatoriu :) Macar o data. Cu conditia sa aveti o inima buna si sa nu va fie frica de inaltimi. Daca nu va plac distractiile care ridica nivelul adrenalinei, atunci o plimbare cu bicicleta prin parcul Prater va contribui sigur la ozonarea plamanilor din dotare.
Intr-un concediu prelungit in care aveti timp si de imprejurimile capitalei austriece, ar fi bine sa bifati padurile Vienei si celebrele podgorii din apropiere, dar si Manastirea Klosterneuburg. Pentru o doza suplimentara de romantism cred ca o plimbare cu vaporasul pe Dunare ar incheia spectaculos o vacanta ca la carte.

Iuliana Butuc-Cerchez

Articol preluat de pe Xplorio

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.