Setari Cookie-uri

10 minuni de vazut in Egipt

"Nu exista o alta tara, care sa ascunda atatea minuni" - scria Herodot cu 2400 ani in urma. "PERLA AFRICII" - tara care se mandreste cu cel mai lung fluviu din lume, isi merita cu adevarat aceasta denumire. Fie ca esti pasionat de istoria, arta si misterele Egiptului ori ca iti doresti doar un sejur de vis in Africa, la soare si la mare cand in tara ninge si e frig, Hurghada sau Sharm El Sheik sunt cele mai potrivite destinatii la care te poti gandi.

"Nu exista o alta tara, care sa ascunda atatea minuni" - scria Herodot cu 2400 ani in urma. "PERLA AFRICII" - tara care se mandreste cu cel mai lung fluviu din lume, isi merita cu adevarat aceasta denumire.
Fie ca esti pasionat de istoria, arta si misterele Egiptului ori ca iti doresti doar un sejur de vis in Africa, la soare si la mare cand in tara ninge si e frig, Hurghada sau Sharm El Sheik sunt cele mai potrivite destinatii la care te poti gandi.

In urma cu cativa ani, un charter catre Egipt cu plecare din Bucuresti, in fiecare saptamana, tot timpul anului, parea un vis frumos. Ei bine anul acesta si anul viitor va decola in fiecare saptamana un avion plin de romani in si dinspre Egipt. Ba chiar putem allege intre 4 curse, doua chartere spre Hurghada sialte doua spre spre Sharm El Sheickh.
Si nu va temeti! Egiptul este o tara sigura. Egiptenii traiesc din turism si ar face orice ca sa nu piarda sansa asta pe care o au… Surprize neplacute puteti avea numai daca va indepartati de traseele turistice, de grupurile organizate si daca alegeti sa plecati in excursii nerecomandate, organizate de localnici. Cele mai periculoase sunt zonele de granita cu Sudanul si Libia.

Dincolo de hotelurile si Resorturile de 5 stele, de vacantele sau croazierele ALL INCLUSIVE, in Egipt puteti vedea si descoperi o cultura si o istorie incredibila. Iata 10 locuri pe care nu trebuie sa le ratati daca ajungeti in Egipt:

1. Piramidele de la Gizeh si Sfinxul (Ahramat Al-Jizah si Abu el-Hol)

Sunt cele mai cunoscute monumente antice din lume si singurele din cele 7 minuni ale lumii antice care mai stau in picioare. Din cele 3 piramide, piramida lui Kefren, cunoscuta ca si cea de-a doua piramida, poate fi vizitata pentru circa 5 dolari americani. Cea a lui KEOPS, cea mai faimoasa datorita dimensiunii sale impresionante, se viziteaza pentru aproximativ 20-25 de USD.
Localizare: pe platoul desertic care marcheaza granita cu Gizeh, o suburbie a Cairo-ului.
Istoric: cele mai cunoscute piramide sunt mormintele faraonilor din dinastiile 3 si 4. Si sa nu uitam de Sfinx!

2. Templul Karnak (Ipet-Isut) si Lacul Sacru
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.