Setari Cookie-uri

10 minuni de vazut in Egipt

"Nu exista o alta tara, care sa ascunda atatea minuni" - scria Herodot cu 2400 ani in urma. "PERLA AFRICII" - tara care se mandreste cu cel mai lung fluviu din lume, isi merita cu adevarat aceasta denumire. Fie ca esti pasionat de istoria, arta si misterele Egiptului ori ca iti doresti doar un sejur de vis in Africa, la soare si la mare cand in tara ninge si e frig, Hurghada sau Sharm El Sheik sunt cele mai potrivite destinatii la care te poti gandi.

Templul Karnak este un complex vast care contine 3 temple principale, mai multe temple mai mici in interior si cateva in afara. Cel mai spectaculos dintre ele este Templul lui Amun. Intrarea se face prin Aleea Sfincsilor. Holul Hypostyle are stalpi imensi de piatra care inca mai poarta urmele inscriptiilor gravate si pictate din cea de-a 12-a dinastie si acopera o zona de 6000 de metri patrati. Complexul contine de asemenea si Aleea Sfincsilor, Lacul Sacru si multe statui immense, holuri, picture murale, obeliscuri.
Localizare: Luxor, Egipt
Istoric: Toate templele egiptene au cate un lac sacru, dar cel al Karnakului este cel mai mare. preotii utilizau apa din Lacul Sacru pentru ritualuri. Iar Lacul Sacru era utilizat in timpul festivalurilor atunci cand imaginile zeilor navigau pe el in barje de aur. Aici puteti sa va invartiti de cateva ori in jurul statuii unui scarabeu sacru pentru ...fertilitate!

https://en.wikipedia.org/wiki/Karnak

3. Muzeul Antichitatilor Egiptene (El Mathas El Massry)

Cele 107 sali ale Muzeului antichitatilor egiptene din Cairo au fost construite in 1900 de catre arhitectul francez Marcel Dourgnon si au fost deschise publicului larg din 1902. Colectia insasi dateaza din 1835. De departe cele mai populare sunt comorile gasite in mormantul lui Tutankamon. La nivelul superior sunt gazduite mici statuete, bijuterii, comorile lui Tutankamon si mumiile.
Localizare: Muzeul Egiptean, Midan El Tahrir, Cairo, Egipt

https://www.egyptianmuseum.gov.eg/

4. Valea regilor si Valea reginelor (Biban el-Melouk and Biban el-Harem)

Valea regilor a fost folosita pentru inmormantari din anul 1539 i.Hr, si pana in 1075 i.Hr, si contine aproximativ 60 de morminte, incepand cu Tut I si sfarsind cu Ramses XI.
Valea regilor are si morminte ale nobililor favoriti si ale sotiilor si copiilor acestora, precum si faraonii si familiile lor. In epoca lui Ramses, cca 1300 i.Hr, a fost inceputa Valea reginelor, cu toate ca unele sotii erau inca inmormantate alaturi de sotii lor. Valea reginelor este locul a peste 90 de sotii regale, fii si fiice din dinastiile 18, 19 si 20. Decoratiunile din interiorul mormintelor variaza foarte mult. De obicei, textele sacre acopera peretii si sarcofagele, si sunt cunoscute drept "Cartea Mortilor". Textul era menit sa il ajute pe cel mort in calatoria sa prin lumea umbrelor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.