Setari Cookie-uri

Barcelona - un oras perfect

Barcelona este probabil cel mai indragit oras din lume...iar unii ar spune ca este orasul perfect! Indragita de cei tineri si cei mai in varsta, de cei ce cauta luxul sau cei care calatoresc cu rucsacul in spate, de cei care fac turism cultural sau cei care cauta viata de noapte, Barcelona este orasul in care si-ar dori sa se traiasca mare parte dintre cei care au vizitat-o.

Muzeul Picasso este probabil cel mai vizitat muzeu din Barcelona si este gazduit pe Carrer de Moncada de trei palate superbe. Peste un milion de vizitatori ii trec pragul an de an. Aici puteti descoperi tablourile de inceput ale artistului, din Perioada Albastra, dar si lucrarile influentate de impresionism din perioada Paris si Barcelona intre 1900 si 1904. Perioada Roz este reprezentata de celebrul portret al Seniorei Canals iar in muzeu puteti sa descoperiti si lucrarile tarzii ale maestrului Picasso. Nu ratati o vizita in Parcul Joan Miro. Aici veti admira Fantana Magica Montjuic, o splendoare de lumini, culori, apa si muzica. Tot aici veti descoperi magnifica Sagrada Familia.

Sagrada Familia
(Familia Sfanta) este cu adevarat unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Barcelonei. Cea mai celebra lucrare a lui Gaudi, biserica neterminata este dovada geniului sau. Constructia sa a inceput in 1883 iar Gaudi si-a dedicat intreaga sa viata realizarii acestui proiect ramas neterminat. Gaudi avea resedinta la locul constructiei devenind practic obsedat de aceasta. Nu a reusit sa o termine fiind lovit de o masina in 1926 si murind cateva zile mai tarziu la varsta de 74 de ani. Cu toate acestea lucrarile la biserica au continuat pana in 1936 cand studiile si notitele lui Gaudi au ars intr-un bombardament din timpul razboiului civil spaniol. Proiectul a fost reluat in 1952 iar in 1976 a fost finalizata fatada si cele 4 Turnuri ale Pasiunii din Vest. Sculptorul Josep. M. Subirachs a proiectat in 1987 sculpturile de pe Arcada Pasiunii. Astazi partea terminata a bisericii precum si muzeul sunt deschise spre vizitare. Din turnuri puteti admira peisajele mirifice ale Barcelonei.
Daca bugetul va permite, merita sa serviti cina la restaurantul La Dama de pe Avinguda Diagonal.
Shoping.

Din nou, daca portofelul va este plin, merita sa faceti shopping in Barcelona. Pe Avinguda Diagonal descoperiti magazine de marca: Armani, Versace, Gucci sau Calvin Klein. Cand e vorba de shopping trebuie sa vizitati El Corte Ingles din Placa de Catalonya. Cumparati de aici la preturi mai mici ndecat pe La Rambla. Si daca te afli pe La Rambla merita sa intri in Mercat de la Boqueria - o piata pitoreasca frecventata si de localnici. Aici poti manca intr-unul din multele terase si restaurante. Incearca pestele fara oase Bocarones la Pintoxo Bar si nu vei regreta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.