Setari Cookie-uri

Israel- tara sfanta (I)

Intr-un loc in care mai bine de 3000 de ani de istorie se impletesc cu realitatile secolului 21 avem de descoperit atatea locuri minunate, de ascultat atatea povesti si de experimentat atatea lucruri noi incat nu ne poate ajunge niciodata o singura vacanta... V-am pregatit un ghid aproape complet, extrem de util celui care isi doreste sa descopere Israelul.

Intr-un loc in care mai bine de 3000 de ani de istorie se impletesc cu realitatile secolului 21 avem de descoperit atatea locuri minunate, de ascultat atatea povesti si de experimentat atatea lucruri noi incat nu ne poate ajunge niciodata o singura vacanta... V-am pregatit un ghid aproape complet, extrem de util celui care isi doreste sa descopere Israelul.

"Pamantul sfant" ne intampina cu atatea minuni incat ne vom dori cu siguranta sa ne reintoarcem si ne vom intreba obsesiv cum de nu am ajuns aici mai devreme...
Israel - (Medinat Yisra - el in ebraica si Dawlat Isra'il in limba araba ) este o tara relativ mica din Orientul Mijlociu, tara care se bucura de o notorietate extraordinara in lumea de astazi, in special datorita istoriei sale. Poti vizita Israelul interesat fiind de istoria sa, de cultura si civilizatia evreilor, poti calatori aici in pelerinaje religioase sau in interes de afaceri insa putini sunt cei care stiu ca Israelul este si o destinatie de litoral, o destinatie in care sa te bucuri de soare, nisip si mare pe intreaga lungime a coastei israeliene a Marii Mediterane, dar si pe bucata de coasta cu care Israelul are iesire catre Marea Rosie prin Golful Eliat.

Scurta Istorie

Israelul se invecineaza cu Egiptul la Sud - Est, cu Iordania la Est si cu Siria si Libanul la Nord. Vestita Mare Moarta se afla la granita Israelului cu Iordania. Tot in aceasta zona se afla raul Iordan (Jordan), pe al carui mal vestic (West Bank), cat si pe inaltimile alaturate (Platoul Golan) s-au stabilit si israelieni dupa razboaiele din 1948 si 1967.
Nu toata lumea stie de altfel ca Israelul este numai o parte a "Pamantului Sfant", alaturi de zone din Iordania si Egipt. Iar "Pamantul Sfant" nu este privit astfel numai de catre crestini! Toate cele trei religii monoteiste: Islamul, Iudaismul si Crestinismul isi au origini si legaturi istorice in aceasta zona.
Israelul se invecineaza cu Egiptul in zona Peninsulei Sinai. Practic, Muntele lui Moise se afla in Peninsula Sinai din Egipt. Bazele vestitei statiuni egiptene Sharm El Sheik au fost puse de israelieni acum mai bine de 30 de ani. Israelienii ocupasera Fasia Gaza, Platoul Golan, Cisiordania si Peninsula Sinai dupa razboiul de 6 zile ce a durat intre 5 si 10 iunie 1967. Apoi, in Razboiul de Yom Kipur din octombrie 1973, egiptenii au intrat in Peninsula Sinai si sirienii in Platoul Golan. Desi a reputat victorii de moral in primele zile ale confruntarilor, armata egipteana a fost apoi incercuita de fortele israeliene conduse de Ariel Sharon. Dupa incheierea ostilitatilor in 26 octombrie 1973, Canalul de Suez a fost redeschis atat vaselor egiptene cat si celor israeliene. Abia in 1979 Israelul si Egiptul au semnat un tratat de pace prin care israelienii s-au retras total din Peninsula Sinai. Localitatea israeliana Ofira a devenit astazi mult cautata statiune Sharm el Sheikh. Clima excelenta, care va permite sa va bronzati si iarna, Marea Rosie cu recifurile sale minunate de corali si hotelurile excelente au transformat Shrm El Sheikh-ul intr-una din destinatiile favorite ale turistilor europeni si americani, in orice anotimp. Pentru oferte excelente de Revelion in Sharm El Sheik si pentru pachete avantajoase cu zboruri charter direct din Bucuresti catre Sharm, click aici. Reduceri de 15%.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.