Setari Cookie-uri

Israel- tara sfanta (I)

Intr-un loc in care mai bine de 3000 de ani de istorie se impletesc cu realitatile secolului 21 avem de descoperit atatea locuri minunate, de ascultat atatea povesti si de experimentat atatea lucruri noi incat nu ne poate ajunge niciodata o singura vacanta... V-am pregatit un ghid aproape complet, extrem de util celui care isi doreste sa descopere Israelul.

Reciful Delfinilor din Eliat este un loc unic in Israel si in intreaga lume. Aici aveti parte de peisaje superbe, de plaje izolate si de sansa unica de a innota alaturi de delfini in habitatul lor natural. Merita sa vizitati si King's City un parc tematic ultratehnologizat, bazat pe povesti din Biblie. Si daca vreti sa experimentati in mod direct povestile biblice, Eilat este un excelent punct de pornire catre atractiile turistice clasice din Israel.

Cum ajungem in Israel

Dincolo de istoria sa zbuciumata, Israelul are o cultura moderna si o civilizatie vibranta, bazata pe diversitatea extraordinara a imigrantilor evrei care s-au intors aici din toate colturile lumii. Cel mai probabil vei ajunge in Israel cu avionul. Principalul Aeroport din tara este Aeroportul International Ben-Gurion din Tel Aviv. Acesta este pozitionat la circa 12 km de Tel Aviv si 40 de km de Ierusalim si de aceea este perfect pentru ambele orase. Aeroportul este un nod pentru toate cele 3 linii aeriene importante din Israel: El Al - linia aeriana nationala, Arkia Israel Airlines - linia aeriana interna care are si cateva zboruri europene si Israir care zboara in destinatii europene si americane. Al doilea aeroport international al Israelului este cel de la Ovda, in sudul tarii, unde aterizeaza mai ales charterele sosite cu destinatia Eilat.

Masuri de Securitate

E bine sa stiti ca masurile de securitate pentru zborurile ce aterzizeaza sau decoleaza in si din Israel sunt foarte drastice. Este recomandat sa ajungeti in aeroport cu cel putin 3 ore inainte de decolarea avionului. E bine sa va asteptati la verificarea bagajului atat cu ajutorul computerului cat si manual. Veti fi intrebati in mod repetat despre scopul si durata vizitei in Israel. Mentineti-va calmul, fiindca toate aceste masuri de securitate sunt luate in interesul vostru si al celorlalti pasageri. Nu ar strica sa aveti la indemana contactele persoanelor cu care ati petrecut timp in Israel, in caz ca acestea va vor fi de folos pe parcursul verificarilor din aeroport.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.