Setari Cookie-uri

Israel- tara sfanta (II)

Situat pe coasta Marii Mediterane, Tel-Aviv-ul este cel mai populat si modern oras israelian. Daca incarcatura istorica si religioasa din Ierusalim nu e pe placul tau, trebuie sa ajungi in aceasta "mecca" economica si culturala a Israelului. Aici poti sa te relaxezi, sa fumezi o hookah (sisha sau narghilea) intr-unul dintre parcuri sau pe o terasa, sa bei o cafea turceasca sau sa petreci pana in zori intr-unul din cluburile din oras. Tel-Aviv este pe buna dreptate supranumit "orasul care nu doarme niciodata".

2. Drumul Crucii, Mormantul din Gradina, Golgota si Gradina Ghetsimani - Ierusalim

Aici se crede ca ar fi fost locatia Gradinii lui Iosif din Arimathea unde se presupune ca a fost mormantul in care a fost depus Iisus dupa rastignire. Daca presupunerile istoricilor sunt adevarate, de aici a inviat Iisus a treia zi. Locatia are o incarcatura emotionala si religioasa aparte si este un loc de rugaciune si meditatie. Exista amenajate banci unde puteti sta, exista toalete si exista si facilitati pentru accesul persoanelor cu dizabilitati. Drumul pana aici este emotionant: Puteti merge mai intai pe Via Dolorosa si puteti face opriri in toate cele 14 locuri unde Iisus s-a oprit pe Drumul Crucii, pana la locuri rastignirii de pe Golgota. Merita sa ajungeti sa vizitati si Gradina Gethsemani si daca ati ajuns aici nu se poate sa nu va opriti si la Zidul Plangerii.

3. Muzeul Israel - Ierusalim

Intins pe o suprafata de 50.000 de metri patrati acest complex gazduieste o serie impresionanta de colectii variind de la arheologia preistorica la arta contemporana. In muzeu intra aproape 1.000.000 de vizitatori anual - din care mai mult de o treime sunt turisti straini.

4. Gradina Zoologica din Ierusalim

Daca timpul va permite si daca sunteti interesati si de atractiile turistice laice, merita sa vizitati Gradina Zologica din Ierusalim. Aici veti observa peste 140 de specii de animale, grupate in doua mari teme: animale mentionate in Biblie si animale in pericol de disparitie din intreaga lume.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.