Setari Cookie-uri

Israel- tara sfanta (II)

Situat pe coasta Marii Mediterane, Tel-Aviv-ul este cel mai populat si modern oras israelian. Daca incarcatura istorica si religioasa din Ierusalim nu e pe placul tau, trebuie sa ajungi in aceasta "mecca" economica si culturala a Israelului. Aici poti sa te relaxezi, sa fumezi o hookah (sisha sau narghilea) intr-unul dintre parcuri sau pe o terasa, sa bei o cafea turceasca sau sa petreci pana in zori intr-unul din cluburile din oras. Tel-Aviv este pe buna dreptate supranumit "orasul care nu doarme niciodata".

5. Gradina Botanica din Ierusalim

Daca am mentionat Gradina Zoologica din Ierusalim, trebuie sa va recomandam sa vizitati si Gradina Botanica de aici, deschisa in 1953 pe terenul Universitatii din Ierusalim. Aici s-au studiat practic posibilitatle de cultivare si protejare a plantelor in aceasta regiune cu o clima arida.

6. Bethleem - locul nasterii lui Iisus.

Pentru a vizita orasului unde s-a nascut Fiul Domnului trebuie sa treceti frontiera palestiniana, prin zidul de securitate inalt de 8 metri si sa patrundeti in lumea araba, cu case albe construite in terase, cu restaurantele din care razbate savoarea mirodeniilor prin tot orasul. Dupa ce vizitati uriasa manastire zidita de insasi Imparateasa Elena in secolul al IV-lea, peste Sfanta Iesle, va veti putea ruga la Altarul Magilor si veti putea saruta Steaua de Aur a Bisericii Natalitatii din Bethleem. Dupa o asemenea vizita intr-un loc atat de sfant, trebuie sa incercati un pranz la un restaurant arab - o experienta unica pentru ca putini stiu ca intr-un restaurant arab nu exista lista meniu. Intr-un astfel de restaurant desi client esti considerat musafir, dorintele tale fiind lege pentru chelnerul-gazda a carui datorie este sa nu te lase sa pleci daca nu esti satul si multumit de tratatia primita.

7. Marea Moarta

Daca ati ajuns la Bethleem, nu ratati o baie in Marea Moarta, marea cu cea apa mai sarata dintre toate marile Pamantului, o apa care te tine la suprafata chiar daca adormi in timp ce inoti.
Daca va doriti sa vizitati Tara Sfanta cu ocazia Revelionului sau a Pastelui ne-am gandit sa va punem la dispoztie un pachet de Revelion si Paste in Israel, la un pret incredibil. Numai 440 euro de persoana! Mai multe detalii aici.

-va urma-
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.