Au trecut mai mult de o mie de ani de cand crestinii au inceput paradele pe strazile Romei, pentru a sarbatori inceputul postului Pastelui. Chiar daca modul in care este organizat acest eveniment s-a schimbat de-a lungul anilor, oamenii din intreaga lume, din Italia pana in Venezuela, continua de fiecare data sarbatoarea in luna Februarie. Cu origini in cultura crestina, pagana dar si regionala, “carnavalul” reprezinta una dintre cele mai complexe sarbatori, reunind Lumea Veche cu cea Noua.

India, o experienta vindecatoare pentru cei ancorati in material

Trinidad & Tobago

Considerat de catre unii connoisseuri ca fiind cel mai interesant carnaval din lume, sarbatoarea de cinci zile din Trinidad, oglindeste cultura acestei natiuni si traditiile muzicale ale locuitorilor acestei insule, printre care se numara calypso si steelpan.

“Multe tari organizeaza propriul lor carnaval in fiecare an insa programul unic al celui din Trinidad si Tobago iese in evidenta prin componente precum Competitia costumelor de regi si regine, Panorama, Sarbatoarea de deschidere si Banda mascata a anului”, declara Clarence Moe, CEO al comisiei de organizare a carnavalului national din Trinidad.

Rio de Janeiro, Brazilia

Capitala mondiala a carnavalelor atrage jumatate de million de turisti in fiecare an, in luna februarie, pentru a participa la cea mai mare si senzuala petrecere a lumii dar, in acelai timp, si cel mai complex eveniment artistic al Braziliei.

Timp de patru zile, locuitori orasului si oaspetii isi iau ramas bun de la placerile trupesti printr-o sarbatoare de proportii.

Aruba

In cadrul carnavalului din Aruba se impletesc numeroase si variate stiluri muzicale precum "tumba" music, calypso, steel bands, salsa, marsuri si stilul olandez oom-pa-pa.

Nu atat de intens precum carnavalurile din regiune, sarbatoarea din Aruba, care se incheie printr-o parada grandioasa, ofera participantilor un mix intre stilul extravagant al carnavalului din Rio si sarmul coastei venezuelene.

Mii de romani au participat la campania Bucovina Carbo "Infioara-ti simturile cu premii de senzatie"
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: