Setari Cookie-uri

Cele mai cunoscute carnavaluri din lume

Au trecut mai mult de o mie de ani de cand crestinii au inceput paradele pe strazile Romei, pentru a sarbatori inceputul postului Pastelui. Chiar daca modul in care este organizat acest eveniment s-a schimbat de-a lungul anilor, oamenii din intreaga lume, din Italia pana in Venezuela, continua de fiecare data sarbatoarea in luna Februarie. Cu origini in cultura crestina, pagana dar si regionala, carnavalul reprezinta una dintre cele mai complexe sarbatori, reunind Lumea Veche cu cea Noua.

Click aici pentru oferte de turism Aruba.

New Orleans, Statele Unite

Carnavalul din New Orleans este cu siguranta cel mai cunoscut din America de Nord, iar in acest an, petrecerea de pe Rue Bourbon, va ajunge la punctul sau culminant in ziua de 24 februarie.

Chiar daca locuitorii acestui oras incearca inca sa se restabilizeze in urma uraganului Katrina, spiritul lor nu a fost distrus o data cu digurile orasului.

Goa and Kerala, India

In fiecare an, in luna februarie, cele doua sate crestine prind viata o data cu primele sunete ale carnavalului promovat aici de catre coloniile portugheze.

Oamenii din intreaga lume vin in Goa pentru a asista la spectacole, parade si grupuri de oameni costumati, care se perinda pe scena deja legendara a acestei petreceri de iarna.

Sarbatoarea, care reuneste atat elemente specific crestine cat si hindu, are ca punct culminant dansul “Red-and-Black”.

Citește și:

America Centrala

Daca nu puteti ajunge la carnavalurile din luna februarie, este bine de stiut ca cea mai mare petrecere de acest gen din America Centrala are loc in La Ceiba, Honduras, in a patra sambata a lunii mai.

Nicaragua sarbatoreste de asemenea primavera, in orasul Bluefields, iar sarbatoarea se prelungeste aici pe durata intregii luni mai.

Cel mai amplu festival are insa loc in Panama, in traditional luna februarie. Aici, grupuri de artisti care organizeaza concerte sau expozitii de arta strabat tara pentru a impartasi aceasta sarbatoare cu intregul popor.

Italia

Italia se bucura de cel mai mare si cunoscut carnaval al batranului continent.

Pentru zece zile, intre 14 si 24 februarie, au loc petreceri tematice, cu masti si costume, iar pietele sunt invadate de turisti.

Daca doriti sa va indepartati de aglomeratie puteti vizita orasul Viareggio, unde se afla si muzeul “Carnevale”, care prezinta traditia de sute de ani a acestei sarbatori.

Citește și:

Sursa: YourMoney

Citeste mai multe articole din Suplimentul de lux Wall-Street:

Topul oraselor cu cei mai multi zgarie nori

Renault a prezentat modelul Clio cu facelift
Televizoarele Samsung obtin acreditarea europeana Eco-label

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.