Setari Cookie-uri

Enigmele trecutului: Cele mai fascinante ruine antice

Ruinele templelor stravechi au reprezentat dintotdeauna atractii invaluite in mister, mii de turisti din toate colturile lumii incercand, in fiecare an, sa dezlege enigmele trecutului. Multe dintre ruinele ce dateaza din vremea americanilor nativi sunt, fara indoiala, fascinante insa, Navajo National Monument este, de departe, cel mai impresionant. Ruinele sculptate parca in peretele imens al canionului constituie baza unui amfiteatru format in mod natural.

Ruinele templelor stravechi au reprezentat dintotdeauna atractii invaluite in mister, mii de turisti din toate colturile lumii incercand, in fiecare an, sa dezlege enigmele trecutului.

In ultima vreme insa, tot mai multi experti si-au exprimat ingrijorarea cu privire la riscul deteriorarii acestor veritabile comori ale trecutului de catre miile de turisti curiosi, care iau cu asalt, in fiecare an, aceste zone. Conform Forbes, cele mai amenintate obiective sunt ruinele Imperiului Maias din Paleque (Mexic) si Terasele din Moray (Peru). Pe de alta parte, economia acestor regiuni, de regula foarte sarace, au enorm de castigat de pe urma turistilor, care lasa, anual, sume importante de bani in zonele vizitate.

Bagan, Myanmar (Burma)

Myanmar, cunoscuta candva sub denumirea de Burma, a fost ocolita de turisti, in spre deosebire de vecinii sai, din cauza regimului militar autoritar ce guverneaza de aproape jumatate de secol. Cu toate acestea, cei care se vor incumeta sa viziteze aceasta fascinanta tara instabilita din punct de vedere politic, vor fi recompensati cu o adevarata bijuterie, orasul-capitala, Bagan. Constructia celor peste 13.000 temple si lacasuri sfinte, cate numara astazi Bagan, a inceput inca din anul 200 si s-a incheiat in 1287, atunci cand Kublai Khan a cucerit aceasta zona. Peste 2.000 de ruine au ramas marturie acelor vremuri, inclusiv templul Ananda, a carui cupola aurie transforma fiecare rasarit de soare intr-o experienta unica.

Citește și:

Monumentul National Navajo, Arizona

Multe dintre ruinele ce dateaza din vremea americanilor nativi sunt, fara indoiala, fascinante insa, Navajo National Monument este, de departe, cel mai impresionant. Ruinele sculptate parca in peretele imens al canionului constituie baza unui amfiteatru format in mod natural, care a reprezentat, pana la inceputul secolului al XIV-lea, cand a fost abandonat in mod misterios, adapostul a peste 100 de oameni. Acum, zona face parte din rezervatia Navajo, care poate fi vizitata prin intermediul unor tururi special organizate pentru turisti.

Beng Mealea, Angkor Wat, Cambogia

Daca templul din Angkor suna cat de cat cunoscut, s-ar putea sa fie datorita filmului Lara Croft: Tomb Raider care a fost filmat in aceasta zona. Construit intre 1113 si 1150, Angkor Wat este cel mai vizitat dintre templele de piatra, din imprejurimile Siem Reap. Evitati aglomeratia, vizitand templul dimineata, foarte devreme. Apoi luati un taxi pentru a merge spre Beng Mealea, un mic, dar dens complex ce a fost eliberat de curand de vegetatia tipica junglei.Pe intreaga durata a calatoriei trebuie sa fiti extrem de atenti la pericolele care pot aparea pe traseu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.