Setari Cookie-uri

Enigmele trecutului: Cele mai fascinante ruine antice

Ruinele templelor stravechi au reprezentat dintotdeauna atractii invaluite in mister, mii de turisti din toate colturile lumii incercand, in fiecare an, sa dezlege enigmele trecutului. Multe dintre ruinele ce dateaza din vremea americanilor nativi sunt, fara indoiala, fascinante insa, Navajo National Monument este, de departe, cel mai impresionant. Ruinele sculptate parca in peretele imens al canionului constituie baza unui amfiteatru format in mod natural.

Templul lui Hathor, Egipt

Este foarte adavarat faptul ca Piramidele din Giza reprezinta cea mai impunatoare marturie a puterii si influentei Egiptului Antic, insa este la fel de adevarat ca aglomeratia poate transforma o vacanta intr-o adevarata durere de cap. Pentru o experienta mult mai interesanta, vizitati Templul din Denderah, unul dintre cele mai bine conservate din Egipt si singurul cu acces prin acoperis. Impunatorul templu greco-roman dateaza din secolul I iHr.

Amfiteatrul din Pula, Croatia

Croatia se poate lauda cu sase dintre cele mai mari si mai bine conservate amfiteatre romane construite vreodata. Arena se evidentiaza, in primul rand, prin felul in care reuseste sa uneasca lumea contemporana cu cea demult apusa. Amfiteatrul care obisnuia sa gazduiasca si peste 20.000 de spectatori ce veneau sa asiste la luptele dintre gladiatori, este inca folosita pentru evenimente (de exemplu Festivalul de Film din Croatia), insa, in prezent, are o capacitate de numai 5.000 de spectatori.

Citește și:

Palenque, Mexico

Cei mai multi dintre turistii care vor sa exploreze renumitele ruine ale Impreiului Maias opteaza pentru Chichen Itza. Bucurati-va, de asemenea, de mai putin cunoscuta Palenque, unde aveti posibilitatea sa va pierdeti printre ruinele a peste 500 de cladiri, ale caror ziduri acoperite cu hieroglife au inceput sa fie inaltate inca din secolul al VII-lea si care adapostesc o multitudine de sculpturi ale celor mai renumiti regi si luptatori maiasi.

Valea Templelor, Sicilia, Italia

Parntenonul din Atena reprezinta o destinatie standard pentru cei care doresc sa dezlege misterul Greciei antice in timp ce, Valea Templelor, din Sicilia este trecuta cu vederea, chiar daca gazduieste cea mai mare colectie de atfel de ruine. Templele din aceasta zona au fost construite inca din secolul V iHr. Printre cele mai celebre se numara Templul Herei, Templul Concordiei (extrem de bine conservat, construit in stil Doric) si Templul lui Zeus.Pentru a viziona un scurt film de prezentare click aici.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.