Cel mai vizitat muzeu din lume

Cel mai vizitat muzeu din lume

Daca va propuneti sa ajungeti in Paris anul asta, un lucru e sigur: din toate muzeele si atractiile turistice pariziene celebre nu puteti rata Louvre-ul.

Daca va propuneti sa ajungeti in Paris anul asta, un lucru e sigur: din toate muzeele si atractiile turistice pariziene celebre nu puteti rata Louvre-ul.

Fie ca il vizitati prima oara sau ca i-ati mai trecut vreodata pragul, veti putea descoperi intotdeauna ceva nou si fascinant in Louvre. Aici sunt expuse peste 35.000 de opere de arta si, fie ca sunteti pasionati de pictura sau sculptura, fie ca sunteti istorice sau pur si simplu turisti curiosi, veti avea nevoie de multe ore si ciar zile pentru a vizita intreg muzeul.

Turistii grabiti, fie ca vorbim de japonezii dornici sa fotografieze cat mai mult sau de turistii care sunt asteptati de autocare la o ora fixata, se grabesc inevitabil sa admire de aproape Mona Lisa lui Da Vinci. La Gioconda este considerata cea mai celebru tablou din lume si in acelasi timo cea mai reprodusa si comentata pictura.

Putini stiu insa ca imensul muzeu este impartit in 8 departamente diferite. Pentru a te descurca in Louvre este esential sa ai cu tine o harta a muzeului. Galeriile sale sunt altfel un adevarat labirint pentru vizitatorii neinitiati. Daca timpul va este limitat, ar fi bine sa va prioritizati din veme operele si galeriile pe care doriti sa le vizitati. Intrarea in Louvre este de obicei gratuita in prima duminica a fiecarei luni, insa tocmai de aceea e recomandat sa ajungeti cat mai devreme la muzeu. Si chiar daca nu e Duminica dimineata, merita sa faceti un efort sa ajungeti cat mai devreme la muzeu atat pentru a avea cat mai mult timp la dispozitie pentru vizitare, cat si pentru a nu sta foarte mult la coada la intrare. Odata intrati, va garantam ca veti fi fascinati, de la Mona Lisa la Venus de Milo sau la Codul lui Hammurabi veti avea de admira mii, chiar zeci de mii e exponate.

Dar cum ajungeti la Paris? Va oferim cateva variante, care mai de care mai interesante...

Pentru oferte de vacante in Paris click aici.

Circuitul Paris un vis posibil va ofera sansa sa vizitati capitala Frantei intr-un circuit cu autocarul pentru numai 375 euro/persoana, cu plecari de Paste pe 16 aprilie si de 1 Mai pe 28 aprilie 2009.

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri