Setari Cookie-uri

Cel mai vizitat muzeu din lume

Daca va propuneti sa ajungeti in Paris anul asta, un lucru e sigur: din toate muzeele si atractiile turistice pariziene celebre nu puteti rata Louvre-ul.

Pe langa celebra si mult cautata Mona Lisa, cu zambtul ei misteios, tot in Louvre puteti admira statuie lui Venus din Milo. Pe Gioconda o gasiti evident in zona picturilor italiene, insa datorita aglomeratiei va fi greu sa va apropiati indeajuns incat sa admirati cu atentie detaliile tabloului. Chiar langa aceasta merita sa admirati Ospatul de Nunta al lui Veronese. Din galeria picturilor italiene puteti trece in galeria picturilor franceze si apoi in cea a sculpturilor moderne.

Muzeul detine o colectie de peste 6000 de picturi, pornind de la tablouri realizate in secolul 13 pana la cele de secol 19. Picturile sunt ingrijite de 12 curatori. Aproape 4000 dintre acestea sunt pictate de artisti francezi si peste 1000 apartin artistilor nord europeni. In galeria pictorilor italieni, pe langa capodoperele lui Da Vinci trebuie sa admirati operele lui Michelangelo sau Rafael.

Citește și:

Ca sa ajungeti la Louvre pe cont propriu urmariti statiile de metrou Palais Royal - Musee du Louvre sau statiile Louvre-Rivoli. Si ca sa ajungeti la Paris, cu avionul sau autocarul, cautati-ne oricand.

Se spune ca Parisul este superb primavara...

Cu totii avem o imagine deja intiparita in minte despre Paris fie ca ne gandim la Turnul Eiffel, la Louvre sau la Arcul de Triumf. Insa pentru a intelege cu adevarat magia orasului trebuie sa vezi Parisul macar o data in viata...

Unul dintre cele mai celebre orase din lume se va dovedi in realitate mai frumos decat va lasa imaginatia sa banuiti.

Vizionare placuta


Kudika
17 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.