Setari Cookie-uri

8 cadouri speciale de 8 martie

Au trecut Sarbatoarele Iubirii, atat cea Internationala Valentine`s Day cat si de cea romaneasca Dragobetele. Aceste sarbatori s-au dovedit atat de "fierbinti" incat au reusit sa topeasca zapada si sa alunge gerul inchizand practic ciclul sarbatorilor de iarna. Acum gata, A VENIT PRIMAVARA!

Au trecut Sarbatoarele Iubirii, atat cea Internationala Valentine`s Day cat si de cea romaneasca – Dragobetele. Aceste sarbatori s-au dovedit atat de "fierbinti" incat au reusit sa topeasca zapada si sa alunge gerul inchizand practic ciclul sarbatorilor de iarna. Acum gata, A VENIT PRIMAVARA!

Asteptarea noastra e pe cale sa se incheie. Iarna a trecut si primavera isi face loc in viata si in sufletele noastre. Nici nu e atat de important cu ce asociem idea de inceput de primavara, ert este ca mesagerii primaverii (renasterea naturii, desteptarea animalelor din perioada de hibernare, sosirea pasarilor calatoare din tarile calde, trezirea la viata a florilor, aparitia primilor ghiocei, a martisoarelor si/sau nu in cele din urma, Ziua Internationala a Femeii/Mamei) isi fac deja simtita prezenta pretutindeni in jurul nostrum.

Citește și:

Inceputul primaverii este asteptat probabil cu cea mai mare nerabdare de catre reprezentantele sexului frumos, deoarece inceputul lunii Martie constituie un alt prilej de dovada a afectiunii si a simpatiei barbatilor si prietenilor din jurul lor. Nu intamplator inceputul primaverii este marcat de 2 sarbatori dedicate femeilor, "pentru ca suntem asemuite primaverii, firi gingase si pure, comparate cu frumusetea si simplitatea ghioceilor" cum ar spune femeile, sau poate pentru ca femeia da viata la fel cum primavara semnifica trezirea la viata si fertilitatea.

Ce-i drept, pentru iubitii nostri barbati, Ziua Femeii si Traditia Martisorului nu sunt un prilej de prea mare bucurie, trebuie sa recunoastem. Nu trebuie sa tragem cu urechea prea mult ca sa ii auzim cum murmura morocanosi cand nu mai pot face fata stessului de inceput de Martie. Un inceput de primavara cand, dupa ce ca abia au trecut (fiecare cum a putut) de 14 si de 24 februarie, nu apuca bine sa respire ca iata vin, din nou, 2 sarbatori ale Femeiilor, cu obligatiile si asteptarile aferente: 1 si 8 martie. Iar de 1 si 8 Martie barbatii se simt obligati sa ofere atentie si martisoare nu doar iubitelor sau familiei ci si altor femei din viata lor. Si statistica demonstreaza ca numarul femeilor, in foarte multe tari, este mai mare decat numarul barbatilor…

Citește și:

Dar fetelor, hai sa nu ne gandim la acest aspect, ci sa ne bucuram ca vom fi din nou in centrul atentiei si vom fi rasfatate de barbatii din viata si din jurul nostru.

Dragele mele, sper sa va pot capta putin atentia aducandu-va totusi aminte de sacrificiile atator femei pentru ca noi sa putem fi astazi libere, independente si sa putem sarbatorii feminitatea cu fiecare ocazie. Nu va voi tine o lectie de istorie pentru ca nu asta mi-am propus si nici nu ati vrea sa cititi asa ceva intr-un site de turism... nu-i asa? Am selectat din istoria universala doar cateva din datele importante pentru noi femeile si m-am gandit sa le impartasesc cu voi.

Astfel, in 1908, Societatea Femeilor Social Democrate din New York a sponsorizat o intrunire a maselor pe tema drepturilor femeilor. Doi ani mai tarziu, la Conferinta Femeilor Socialiste din Copenhaga, a fost aprobata o zi internationala pentru a celebra pacea si castigarea dreptului la vot de catre femei.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.