Setari Cookie-uri

TOP Destinatii literare

TripAdvisor a realizat topul celor mai interesante destinatii pentru iubitorii de literatura din intreaga lume, orase care au reprezentat veritabile izvoare de inspiratie pentru scriitorii tuturor timpurilor, sau care pur si simplu omagiaza aceste talente prin tururi speciale, destinate turistilor. Londra reprezinta destinatia preferata a turistilor ce vor sa calce pe urmele unor scriitori celebri, metropola fiind urmata in clasament de Stratford-upon-Avon si Edinburgh.

4. Dublin, Irlanda
De la Yeats si pana la Heaney, marii scriitori irlandezi si-au folosit orasul natal drept inspiratie in crearea unor opera literare remarcabile, printre acestea numarandu-se opera lui James Joyce, “Dubliners” si satira “A Modest Proposal”, scrisa de Jonathan Swift. Iubitorii de literature vor dori cu siguranta sa faca un pelerinaj la urnul si casa lui James Joyce, sau sa viziteze Muzeul Scriitorilor din Dublin si Biblioateca Nationala a Irlandei.

5. New York, Statele Unite ale Americii
Jack Kerouac si Allen Ginsberg obisnuiau sa se intalneasca in taverna White Horse din New York, iar scriitori celebri precum Arthur Miller, Norman Mailer si John Ashbery considerau acest oras o adevarata casa. De asemenea, Harlem-ul a dat mari autori de origine afro-americana precum Richard Wright si Langston Hughes. Alegeti un tur in Greenwich Village sau cufundati-va in colectia uriasa de carti pusa la dispozite de catre cei de la Biblioteca Publica din New York.

Citește și:

6. Concord, Massachusetts
O destinatie unica din punctul de vedere al istoriei literare, Concord este orasul ce a inspirat opera “Walden” a lui Thoreau dar, si locul in care Louisa May Alcott a creat “Little Women”. De asemenea, sctriitori precum Ralph Waldo Emerson si Nathaniel Hawthorne considerau acest oras, o veritabila sursa de inspiratie. Pentru a va incheia calatoria “literara”, vizitati mormintele acestori giganti ai literaturii, in sectiunea Author’s Ridge din cimitirul Sleepy Hollow.

7. Paris, Franta
Istoria literara a Paris-ului - de la autorii francezi precum Victor Hugo, Voltaire sau Alexandre Dumas si pana la cei americani printre care Gertrude Stein, Ernest Hemingway, sau F. Scott Fitzgerald, care si-au gasit aici inspiratia – este, fara indoiala, una bogata si diversa.

Citește și:

Cu micile sale magazine ce vand carti, “Les Bouquinistes”, de o parte si de alta a Senei, si faimoasele cafenele, precum Deux Magots, frecventate de autori celebri, printre care Hemingway si Albert Camus, orasul luminilor vibreaza de cultura literara.

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.