Setari Cookie-uri

TOP Destinatii literare

TripAdvisor a realizat topul celor mai interesante destinatii pentru iubitorii de literatura din intreaga lume, orase care au reprezentat veritabile izvoare de inspiratie pentru scriitorii tuturor timpurilor, sau care pur si simplu omagiaza aceste talente prin tururi speciale, destinate turistilor. Londra reprezinta destinatia preferata a turistilor ce vor sa calce pe urmele unor scriitori celebri, metropola fiind urmata in clasament de Stratford-upon-Avon si Edinburgh.

Alegeti turul “Hemingway’s Paris”, disponibil pentru turisti in fiecare zi de vineri, si veti putea vizita o multitudine de obiective ale istoriei literaturii, obiective legate de viata unor scriitori precum Balzac, Hemingway, Joyce si Orwell.

8. San Francisco, California
Atunci cand Ginsberg si Kerouac sau mutat de la New York la San Francisco, au luat cu ei noul lor stil literar, stabilind aici un nou centru cultural pentru noua generatie de artisti si scriitori.

Vizitati Six Gallery - unul dintre locurile in care acestia si-au citit operele in fata locuitorilor, impreuna cu alti scriitori ai momentului printre care se numara Philip Whalen - sau City Lights Bookstore, fondat de catre poetul Lawrence Ferlinghetti, un loc ce reuneste literatura cu doctrinele politice.

9. Roma, Italia
Orasul natal al unora dintre cei mai mari creatori de literatura din lume, Roma este cunoscuta datorita anticilor precum Virgil, cel care a scris “Eneida”.

Citește și:

Cu toate acestea, importanta acestei metropole ca si centru literar a continuat pana in zilele noastre, iar numerosi scriitori printre care se numara Keats, Shelley, James ai venit in orasul ce pare etern, pentru a-si gasi noi izvoare de inspiratie.

10. St. Petersburg, Rusia
Cu o bogata istorie literara, scoasa in evidenta de scriitori remarcabili precum Lev Tolstoi, Anton Chekhov, Alexander Pushkin si Fyodor Dostoevsky, St. Petersburg este destinatia perfecta pentru pasionatii de literature din lumea intreaga.

Acestia pot vizita acum un nou muzeu dedicat vietii lui Dostoevsky, precum si numeroasele apartamente in care acesta a locuit in timpul vietii, in ultimul dintre ele scriind capodopera “Fratii Karamazov”.

De asemenea, alegand anumite tururi dedicate iubitorilor de literatura, veti putea regasi pe strazile orasului locurile descriese in cartile scriitorilor rusi, acest aspect reamintindu-va de povestil citite.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.